Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'església de Sant Miquel de Montblanc ja llueix nova il·luminació

Aquesta actuació, que ha requerit una inversió de 35.000 euros, ha estat cofinançada per la Fundació Endesa, en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Montblanc i la parròquia

L'església de Sant Miquel Arcàngel de Montblanc ha estrenat il·luminació L'església de Sant Miquel Arcàngel de Montblanc ha estrenat il·luminació CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Novembre 2017 18:17

La parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Montblanc ha estrenat nova il·luminació interior. El projecte, que té l’objectiu de reduir el consum energètic i aconseguir una millor qualitat lumínica a l’interior del temple, ha requerit una inversió de 35.000 euros i ha estat finançada en gran part per la Fundació Endesa, en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Montblanc, i la mateixa parròquia. L’actuació ha consistit a canviar tota la instal·lació elèctrica així com els projectors i punts de llum.

La primera fase de les obres ha consistit a canviar la totalitat de la instal·lació elèctrica per una d’última tecnologia, més adaptada a les necessitats actuals i futures de l’edifici, tals com la instal·lació d’un sistema d’il·luminació més eficient i modern. Un cop feta la nova instal·lació, s’han substituït els antics llums per un total de 87 focus nous de tipus LED, una tecnologia molt eficient i que requereix un consum energètic molt reduït. A part de garantir una adequada il·luminació per als diferents usos que es poden donar a l’església (es pot regular la intensitat dels focus i crear efectes lumínics en alguns d’ells), permeten destacar la seva bellesa arquitectònica i artística, especialment la de l’enteixinat medieval del sostre, un dels elements més singulars d’aquest temple.

El temple dedicat a l’advocació de Sant Miquel Arcàngel, forma part del conjunt d’esglésies de la Parròquia de Santa Maria de Montblanc, d’entre les quals és la que té un major ús pastoral i litúrgic. Es va construir a inicis a del segle XIV per substituir un antic edifici romànic sota la mateixa advocació, ja documentat l’any 1211, del qual no ens n’ha arribat cap vestigi. L’Església de Sant Miquel destaca per ser un dels pocs exemplars que queden en peu d’edifici gòtic religiós amb coberta de fusta policromada amb dues teulades, mantingudes per arcs diafragmàtics de pedra. El sostre interior és realment magnífic, amb decoració de les bigues, plaquetes i taules, amb una gran varietat de motius de tipus heràldics, decoratius, figuratius o alguns d’influència mudèjar. En els darrers 10 anys, s’ha realitzat el procés integral de restauració de l’edifici que avui culmina amb la nova il·luminació.

La inauguració de la nova il·luminació es va realitzar diumenge i va comptar amb la presència de representants de la Companyia, així com l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu; el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet; i el plebà de Montblanc, Simó Gras.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: