Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ciutadans proposa crear un nou Museu Nacional Arqueològic de la Tàrraco Romana

Matías Alonso (Cs) insta al Govern a "projectar Tarragona com a destinació turística de primer nivell"

El diputat per Tarragona de Ciutadans al Parlament, Matías Alonso El diputat per Tarragona de Ciutadans al Parlament, Matías Alonso CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Diumenge, 18 Febrer 2018 17:54

El diputat de Ciutadans (Cs) per Tarragona, Matías Alonso, ha instat el Parlament a què el pròxim Govern de la Generalitat "realitzi els tràmits i les inversions necessàries perquè es construeixi un nou Museu Nacional Arqueològic de la Tàrraco Romana", ja que "la ciutat és Patrimoni de la Humanitat i disposa d'un actiu únic d'incalculable riquesa arqueològica, històrica i cultural que suposa un complement incomparable a l'excel·lent oferta turística de la zona, i que no s'està potenciant prou". I ha posat com a exemple "l'arquitectura que envolta la ciutat o el circ romà, el millor conservat del món".

El diputat de Cs ha defensat que "s'ha de projectar Tarragona com a destinació turística de primer nivell", i ha destacat la necessitat d'"un nou museu modern, interactiu i intuïtiu que convidi al turista a viure l'experiència de la Tàrraco Romana d'una forma propera i càlida, allunyada dels actuals museus clàssics". Ha destacat també "la conveniència de comptar com més aviat millor amb aquesta nova instal·lació", i ha recordat que "el museu de la ciutat de Mèrida, al que podria comparar-se el futur museu tarragoní, registra 200.000 visites anuals", per la qual cosa és "un clar exemple de l'objectiu a perseguir".

Matías Alonso ha lamentat finalment que "l'ingent patrimoni arqueològic i històric de Tarragona estigui tan mal explotat", i ha assegurat que "aquesta inversió suposarà un reclam turístic de primer ordre que generarà importants beneficis a mitjà i llarg termini per a la ciutat i la seva àrea d'influència", generant "un increment significatiu de nous llocs de treball directes i indirectes".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: