Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Aprovat el Pla especial de protecció de cabanes de pedra seca de Montblanc

L'objectiu és catalogar les construccions que són objecte de protecció i regular el seu manteniment i conservació

Les cabanes de pedra seca formen part dels elements del patrimoni arquitectònic rural de Montblanc Les cabanes de pedra seca formen part dels elements del patrimoni arquitectònic rural de Montblanc CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 08 Març 2018 17:21

El Ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat, aquest dimecres 7 de març, el Pla especial de protecció de cabanes de pedra seca, un pla ja aprovat, anteriorment, per la Junta de Govern Local.

L'objectiu d'aquest pla especial és determinar les construccions que són objecte de protecció així com les mesures i regulacions aplicables per al seu manteniment i conservació. A més, incorpora el llistat i fitxes individuals de cadascun dels béns a protegir. El nivell de protecció serà integral i només s'admetran les intervencions de conservació, manteniment i consolidació dels volums originals amb els mateixos materials i tècniques constructives originals.

El pla especial incorpora una normativa que determina les construccions objecte de protecció, amb l'objectiu d'establir i fomentar les mesures i actuacions per a garantir la conservació de les construccions, i d'establir el nivell de protecció, el tipus d'intervenció, usos admesos i el règim disciplinari de correcció de les infraccions.

Les cabanes de pedra seca formen part dels elements del patrimoni arquitectònic rural. Per tant, és necessari recuperar i revaloritzar aquestes construccions que, històricament, ha tingut un paper específic en la configuració del paisatge.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: