Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda dóna el tret de sortida al Tricentenari de l’Ermita de Berà

L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va ser l’encarregat d’oficiar la missa solemne per commemorar la col·locació de la primera pedra del temple

L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va ser l’encarregat d’oficiar la missa solemne per commemorar la col·locació de la primera pedra de l'ermita L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va ser l’encarregat d’oficiar la missa solemne per commemorar la col·locació de la primera pedra de l'ermita CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 12 Març 2018 18:03

Avui, 12 de març, es commemoren els 300 anys de la col·locació de la primera pedra de l’ermita de Berà, uns treballs que van servir per a la seva reconstrucció, i que van ser sufragats mitjançant una col·lecta feta pels veïns i veïnes del poble.

Per celebrar aquesta efemèride, la regidoria de Cultura i la parròquia de Sant Bartomeu han preparat tot una sèrie d’actes, el primer dels quals va tenir lloc diumenge al matí, amb l’Ermita de Berà com a escenari principal. I es que el temple ha format i forma part d’una forma molt especial de la vida de molts rodencs i rodenques, i com va assenyalar ahir l’alcalde Pere Virgili “independentment de les creences religioses de cadascú, en arribar a la plaça de l’Ermita a tots sens posa la pell de gallina”.

Amb el temple ple de gom a gom, l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i el rector de la parròquia rodenca, Jaume Roig, van oficiar una missa solemne dedicada a l’Ermita i a la seva Mare de Déu de Berà. “Recorrent la geografia de Catalunya són molt nombrosos els pobles que, a part de la seva església, tenen una ermita dedicada a la Mare de Déu, i he conegut casos en què fins i tot persones no practicants senten un atractiu especial per la seva ermita”, va assegurar l’arquebisbe. La jornada va coincidir amb el quart diumenge de Quaresma, i es van fer lectures d'algunes pregàries, a càrrec de la regidora Teresa Ferré. 

A més a més, per a l’ocasió, s’han reeditat els Goigs de la Mare de Déu de Berà, als quals s’hi ha afegit tres estrofes noves deixant constància de la devoció a la Verge per part dels rodencs. Els textos han estat coeditats per Gogistes Tarragonins i la parròquia de Sant Bartomeu de Roda de Berà, amb motiu del Tricentenari.

Seguidament, Els Nens del Vendrell van oferir una demostració dels seus castells. La colla, actualment duu a terme els assajos de la pretemporada, per donar inici oficial a la temporada el proper 8 d’abril al Vendrell, tal i com va explicar Pere Rovira, cap de colla. Els castellers van executar dos pilars de quatre simultanis, un tres de sis, una torre de sis, i un pilar de quatre aixecat per sota i descarregat també per sota, i tot i el fort vent que bufava, no van tenir cap complicació. Pere Rovira va voler fer un petit homenatge al company de la colla “Alfonsito”, per a qui l’ermita de Berà també va tenir una importància especial a la seva vida, atès que allà, amb tan sols set anys, ara en fa cinquanta, que va participar al seu primer castell.

Propers actes del programa

Per continuar amb la celebració del Tricentenari, el 2 d’abril, en el marc del 29è Aplec de Sardanes del Grup Sardanista de Roda de Berà, tindrà lloc durant tot el dia un concurs de pintura ràpida amb l’ermita de Berà com a tema principal de les obres. A més a més, a les 12:30h, es presentarà la rosa commemorativa del Tricentenari, elaborada amb punta de coixí per les puntaires de Roda de Berà, sota la direcció de la professora Pilar de la Muñoza. Finalment, a les 17h, el jurat del concurs decidirà les tres obres guanyadores, i a les sis es lliuraran els premis.

La commemoració del Tricentenari continuarà el diumenge 17 de juny a la tarda, amb una trobada de cristians de l’arxiprestat del Tarragonès Llevant, a l’ermita de Berà. Tindran lloc tallers i conferències amb la participació de l’arquebisbe Jaume Pujol, i del rector de Roda de Berà, Jaume Roig. Seguidament, a la plaça de l’ermita, se celebrarà un concert de cançons líriques amb la soprano, Miracle Seguí; el baríton, Miquel Font; i el pianista Josep Mateu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: