Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arriben les primeres accions de l’acord de custòdia del Mèdol

L’entesa entre la Fundació Abertis i les ONGs Aurora i La Sínia ja ha donat els primers resultats

La finca on es troba la pedrera romana del Mèdol conserva flora silvestre. La finca on es troba la pedrera romana del Mèdol conserva flora silvestre. CEDIDA.
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 21 Desembre 2016 18:25

Les primeres accions de l’acord de custòdia de la pedrera del Mèdol, del passat mes de juny entre la Fundació Abertis i les entitats socials Aurora i La Sínia, ja han arribat. Durant aquests mesos s’han realitzat els estudis inicials per a la preservació de la població de la planta cargola sanguínia. Aquest acord té l’objectiu de preservar els valors naturals del territori i plantejar un seguit de mesures per a contribuir a garantir la conservació dels hàbitats de la fauna i flora silvestre.

En aquest primer estudi, que s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus, s’ha identificat la situació de la població de la cargola sanguínia, una herba anual que està en perill d’extinció. També, s’han elaborat una sèrie d’accions per tal de preservar el seu habitat, com per exemple: realitzar un inventari cartogràfic de la població d’aquesta petita planta, el qual permet fer un seguiment detallat de la seva evolució durant els propers anys.

La finca on es troba la pedrera romana del Mèdol és propietat de la Fundació Abertis, per això les associacions mediambientals Aurora i La Sínia, que volen preservar la biodiversitat de la zona, van signar aquest acord que les portarà al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a presentar aquests primers resultats, per tal de valorar-los i fixar l’estratègia de gestió a seguir els propers anys.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: