Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els treballadors Grúas Leman denuncien abusos per part de la direcció

La plantilla de l'empresa de la Pobla de Mafumet es queixa de sancions i acomiadaments per voler crear un comitè d’empresa

Maniobres de Grúas Leman Maniobres de Grúas Leman CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 27 Juny 2017 10:24

Els treballadors de l’empresa Grúas Leman denuncien abusos i acomiadament i sancions “sense cap motiu”, segons han expressat a través d’un comunicat fet públic aquest dimarts, 26 de juny. La plantilla assegura que estan patint “una situació d’abusos i persecució sindical sense precedents” i tot a causa dels intents per crear un comitè d’empresa format per delegats sindicals de la Confederació General del Treballador (CGT) de Tarragona, tal com expliquen al comunicat. A més, els treballadors asseguren que la finalitat dels actuals directius, Miguel Ángel Malo García, director general, i Samuel Molero Malo, director de finances, és “crear un clima de repressió i por”.

Així mateix, la plantilla manifesta unes condicions de treball en “una situació de falta de manteniment”, no tan sols de les instal·lacions que l’empresa té a la Pobla de Mafumet, sinó també de la maquinària que s’utilitza diàriament per a la realització dels treballs. Per aquest motiu, denuncien que “per a la direcció és més important el perfecte rentat i cura dels seus ‘cotxes d’empresa’”. Respecte a aquestes condicions precàries, els treballadors també fan referència a altres situacions, com que durant els últims cinc anys només se’ls ha proporcionat un únic uniforme de treball, mentre que “la llei dictamina dues mudes per any”.

A més, la plantilla explica al comunicat que l’empresa hauria de cobrir les urgències a la majoria de petroquímiques de la demarcació, però, tot i això, no tenen “dependències, trucades o qualsevol altra forma de guàrdia amb la seva corresponent gratificació”, a la qual cosa afegeixen que si a més es neguen, reben “fortes reprimendes i amenaces per part de la direcció”. Per motius com aquest, els treballadors asseguren que “s’acumulen nombroses baixes per ansietat” i “per veure’s sotmesos a la pressió exercida”, com també s’han donat situacions de baixes voluntàries d’altres companys que “ja no aguantaven més l’exigència d’aquests nous directors”.

Finalment, la plantilla tanca el comunicat denunciant manipulacions dels directius i “l’abús de poder” dels mateixos. Davant de situacions de pagament retardats, impossibilitats per treballar i la càrrega de tots aquests errors als mateixos treballadors, aquests mostren el seu malestar i fan pública la situació demanant que aquesta cessi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: