Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Veïns de la Granja reclamen més seguretat al carrer

Els veïns del carrer Tenerife denuncien robatoris i la falta de patrulles en aquesta via

Veïns del carrer Tenerife, a la Granja, denuncien robatoris i la falta de presència policial al barri arran dels diferents episodis viscuts de vandalisme Veïns del carrer Tenerife, a la Granja, denuncien robatoris i la falta de presència policial al barri arran dels diferents episodis viscuts de vandalisme ALBA SANCHA
Societat Alba Sancha
Dimecres, 16 Agost 2017 09:06

Des de fa un parell d’anys, el barri tarragoní de la Granja ja no és el districte tranquil i poc conflictiu que havia estat sempre. Almenys, no ho és al carrer Tenerife, on els veïns denuncien que els robatoris i altres actes vandàlics ja no són casos aïllats. El darrer va tenir lloc fa prop d’una setmana. Joaquín Pérez, veí del carrer esmentat, es dirigia al seu cotxe cap a les 7.30 del matí per anar a treballar i se’l va trobar obert. La seva dona, M. Carmen López, explica que li van sostreure una radial i un trepant, totes dues eines propietat de l’empresa del marit, i que “ara les ha de pagar ell”. Els veïns parlen d’actes vandàlics que comencen a ser cada dia més habituals i freqüents i asseguren que hi té molt a veure la poca presència policial en aquest carrer. “Aquí, potser, hi ha més delinqüència que en d’altres barris”, lamenta López, que hi afegeix que “no es veu cap patrulla policial mai de la vida”. La veïna parla també de robatoris als pisos, als cotxes i, fins i tot, amb violència a peu de carrer. Alhora, assegura que el carrer s’ha convertit en l’escenari habitual de curses entre cotxes a tota velocitat.

Un altre cas és el d’Antonia Fernández, que explica que a la seva filla també li van obrir el cotxe una nit, i un altre dia li van punxar una roda. Segons la veïna, la seva filla ho va denunciar en tots dos casos, però, tot i això, aquest carrer continua sent fantasma per a les autoritats. Per això, la situació comença a ser insostenible per a alguns residents del carrer que s’han vist afectats per actes com aquest o que, fins i tot, han arribat a presenciar-los. “Ho fan descaradament”, explica Antonia Fernández, que explica que dos cops ella ho ha pogut presenciar i que es tractava de menors d’edats. Per la seva part, un altre dels veïns afectats, Sergio García, explica el mètode que utilitzen: “Es passegen tocant les manetes de les portes dels cotxes i, si tenen sort i en troben un obert, hi entren i s’emporten tot el que poden.”

Per als veïns, més d’una desena d’actes que es concentren en una mateixa comunitat no són cap casualitat. “Els lladres saben perfectament que per aquest carrer no passarà cap patrulla”, explica Antonia Fernández. Per això, els veïns reclamen molta més presència policial, ja sigui per part dels Mossos d’Esquadra o de la Guàrdia Urbana. “Considerem que hauríem de tenir una mica més de seguretat”, defensa M. Carmen López, que hi afegeix que com a veïns del barri haurien de poder caminar amb confiança i una certa garantia pels seus carrers. Finalment, Fernández fa una crida a l’Ajuntament i a les autoritats pertinents: “Simplement, m’agradaria que es preocupessin del nostre barri.”

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: