Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Concurs de fotos reivindicatiu al Vendrell

Veïns del Francàs volen denunciar la constant desaparició de la platja

La platja del Francàs té una de les poques reserves marines de la costa tarragonina La platja del Francàs té una de les poques reserves marines de la costa tarragonina EPA
Societat J.M. Flores/ Taempus
Dijous, 17 Agost 2017 09:45

L’Associació Millorem el Francàs, que aglutina veïns i comerciants d’aquest nucli costaner del Vendrell, ha organitzat el primer concurs d’Instagram per donar a conèixer aquest indret i denunciar la progressiva desaparició de la platja per culpa d’un canvi de vents a la zona que ha fet que el corrent marí s’endugui la sorra. El concurs convida els participants a captar imatges dels espais o de les situacions que considerin representatius del Francàs, on se situa una de les poques reserves marines de la zona. Els guanyadors es donaran a conèixer el diumenge 20 d’agost a les 11 del matí en una festa final del concurs que es farà al costat de la Creu Roja i hi haurà premi per als 13 primers classificats. Per participar-hi cal penjar les fotos amb l’etiqueta #descobreixelfrancas. El concurs d’Instagram forma part d’una campanya que ha engegat l’Associació Millorem el Francàs per recuperar l’ús com a zona d’esbarjo de la reserva marina de la Masia Blanca, situada molt a prop de la platja i on es concentra una gran varietat d’espècies marines, com estrelles de mar.

El concurs vol ser també un instrument per denunciar la situació d’erosió que pateix la platja del Francàs, que en alguns punts ha perdut del tot la sorra. Aquest estiu la situació ha empitjorat fins al punt que el mateix Ajuntament del Vendrell ha exigit a la direcció general de Costes de l’Estat que busqui una solució per aturar la regressió de la platja. Costes s’ha compromès a anar reposant la sorra que desapareix per l’efecte dels corrents marins, tot i que aquesta operació, a més de costosa, és molt molesta perquè durant els treballs la platja s’ha de tancar al públic. Els tècnics del ministeri han arribat a la conclusió que l’erosió que pateix aquest tram de la costa del Baix Penedès, entre Cunit i el Vendrell, és fruit d’un canvi de vents que hi ha hagut a la zona, fet que ha fet variar també els corrents marins i que la mar es mengi la sorra de la platja. A Calafell, fins i tot s’ha hagut de considerar el trasllat d’un guingueta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: