Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els estibadors planten els vaixells on s’allotja el reforç policial

Els treballadors dels ports de Tarragona i Barcelona van decidir ahir no donar servei als tres ferris contractats per l’Estat

El 'Moby Dada', un dels tres ferris que s'han instal·lat als ports de Barcelona i Tarragona i que els estibadors s'han negat a atendre El 'Moby Dada', un dels tres ferris que s'han instal·lat als ports de Barcelona i Tarragona i que els estibadors s'han negat a atendre ACN
Catalunya El Punt Avui
Divendres, 22 Setembre 2017 07:10

Els estibadors dels ports de Barcelona i de Tarragona giren l’esquena als tres vaixells (dos a Barcelona i un al port tarragoní) que hi han atracat per ordre de l’Estat perquè serveixin d’allotjament per al reforç de Policía Nacional i de Guàrdia Civil que s’ha desplaçat a Catalunya per impedir el referèndum de l’1 d’octubre. Tots dos col·lectius d’estiba van aprovar ahir en assemblea rebutjar les peticions d’abastiment a les tres embarcacions “en defensa dels drets civils”, segons va anunciar l’Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona al seu compte oficial de Twitter.

La decisió es va prendre després que un dels dos vaixells atracats des d’ahir a Barcelona, el Rhapsody, fes una petició als estibadors perquè hi operessin. L’acord dels treballadors va ser imitat ahir al migdia pels estibadors del port de Tarragona, tot i que ells no havien rebut cap petició del creuer allà instal·lat, el GNV Azzurra, perquè hi operessin.

La decisió dels estibadors no afectarà, però, el manteniment dels tres ferris als ports catalans, ja que les mateixes tasques de subministrament que haurien requerit els estibadors les podran assumir els cossos policials. Segons va informar Europa Press, els creuers Raphsody i Moby Dada tenen permís d’estada al port de Barcelona fins el 5 d’octubre. Pel que fa al GNV Azzurra, l’Estat té previst que continuï atracat al port fins al 4 d’octubre.

Queixes pel menjar

L’acció de protesta dels estibadors va anar acompanyada ahir de les queixes del Sindicat Unificat de Policia (SUP), que, a través de les xarxes socials, va denunciar les condicions “miserables” en què, al seu parer, es troben allotjats els agents desplaçats fins a Catalunya. Així, en una piulada dirigida a la vicepresidenta del govern estatal, Soraya Sáenz de Santamaría, van denunciar tant la mala qualitat del menjar que reben com les reaccions d’un dels sindicats d’estibadors, la CNT, que va afirmar que els agents no eren “benvinguts” al port de Barcelona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: