Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sarral reuneix prop de 5.000 persones en rebuig de la violència de l'1-O

La concentració va tenir lloc dimarts al migdia a la Plaça del Mercat de Sarral, l'únic municipi de la Conca on al Guàrdia Civil va carregar contra els votants

Concentració massiva de ciutadans de la Conca de Barberà a Sarral Concentració massiva de ciutadans de la Conca de Barberà a Sarral MARTA ARJONA/ AJ. SARRAL
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 04 Octubre 2017 10:17

Dimecres al migdia, prop de 5.000 persones, segons fonts dels Mossos d’Esquadra, es van aplegar a la Plaça del Mercat de Sarral en rebuig de la violència rebuda al municipi i a altres punts de Catalunya al llarg de la jornada electoral de l’1 d’octubre. Tots els alcaldes i regidors dels ajuntaments de la comarca, així com ciutadans vinguts d’arreu de la Conca i del Camp de Tarragona, es van donar cita en una concentració pacífica i unitària que va convertir Sarral en capital de comarca per un dia. Cal destacar que Sarral va ser l’únic municipi de la Conca on la Guàrdia Civil va carregar contra els votants.

L’acte va donar el tret de sortida a les 13h, just després de l’arribada de centenars de tractors des de les carreteres de Montblanc i Santa Coloma de Queralt. Els parlaments de Xavi Torrell i Gemma Bonet, en representació de l’ANC Sarral, van iniciar l’acte, denunciant públicament la violència exercida per l’Estat Espanyol el passat diumenge. Precisament el poble de Sarral va ser un dels municipis que va rebre aquests atacs. És per això que els representants dels consistoris, entitats i d’altres agrupacions, van voler sumar-se a aquest acte on no hi van faltar paraules d’ànim pel poble de Sarral i d’agraïment cap als cossos dels Bombers, Mossos d’Esquadra i Sanitaris.

La càrrega policial a Sarral

Per finalitzar, l’alcalde de Sarral, Josep Amill, es va dirigir als assistents, en primer lloc agraint, amb llàgrimes als ulls, tot el suport rebut pels pobles veïns al llarg d’aquests dies. Seguidament, va relatar els fets tal com van succeir, quan més de 60 Guàrdies Civils es van personar en dues tongades a davant de la Llar del Jubilat de Sarral, el Col·legi Electoral del Municipi, i van intentar entrar forcejant amb totes les persones que allà s’aplegaven amb la voluntat de votar. D’aquestes en van resultar ferides 12 persones arrel dels cops rebuts. Amill va aprofitar per destacar la ràpida actuació dels serveis sanitaris.

L’acte va acabar amb un emotiu cant conjunt d’Els Segadors.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: