Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC de Valls recorda els 77 anys de l’assassinat de Companys

Els actes de commemoració que tindran lloc aquest diumenge 15 d'octubre a la capital de l'Alt Camp prendran més rellevància a causa del context polític actual

Plaça del President Companys, al barri del Fornàs de Valls Plaça del President Companys, al barri del Fornàs de Valls CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 14 Octubre 2017 12:07

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls i l’Alt Camp commemorarà aquest diumenge, 15 d’octubre, el 77è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys a mans de l’Estat espanyol. L’acte en record de Companys, que cada any s’organitza a la capital de l’Alt Camp, "pren una especial rellevància enguany a causa del context polític en què ens trobem, en ple procés de construcció de la nova República Catalana i resistint davant les embestides autoritàries contra Catalunya que ens arriben des del govern central", apunten els republicans.

La commemoració començarà ben aviat, a les 07h, a la plaça del Blat, amb les salves d’honor en memòria del President Companys, que fou afusellat a trenc d’alba fa 77 anys. Més tard, a les 11.30h, militants, amics i simpatitzants, i tothom que s’hi vulgui afegir, podran participar en una ofrena floral al monument del president a la plaça del mateix nom al barri del Fornàs. Hi hauran parlaments d’Andreu Garcia, president de la secció local d’ERC a Valls, i de Rosa Olivé, presidenta d’Òmnium Alt Camp.

Andreu Garcia destaca que “la figura de Companys encara és ben vigent avui en dia, tan sols cal fixar-se en com des d'Espanya se l'utilitza com a exemple de càstig als catalans, com s’ha fet aquesta setmana a través de les escandaloses i inacceptables declaracions del portaveu popular Pablo Casado”. I afegeix que “mentre França i Alemanya han demanat disculpes oficialment per la seva implicació en la detenció de Companys i posterior lliurament a la dictadura franquista, a Espanya no han reconegut res”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: