Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La manifestació de la Taula per la Democràcia vol obrir-se a tothom

Sortirà a les 17:00h del passeig de Gràcia cantonada amb Aragó de Barcelona

Membres de la Taula per la Democràcia, ahir a la seu de la UFEC. En primer pla, el president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Jordi Giró Membres de la Taula per la Democràcia, ahir a la seu de la UFEC. En primer pla, el president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Jordi Giró ANDREU PUIG / EL PUNT AVUI
Catalunya El Punt Avui
Divendres, 20 Octubre 2017 07:55

A favor de les llibertats i contra la repressió i amb l’exigència de l’alliberament dels Jordis per davant de tot. La Taula per la Democràcia, que aplega prop d’un centenar d’entitats, proposa per dissabte una manifestació plural on càpiga tothom que “s’estimi la democràcia”, en paraules del portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri. Sota el lema Llibertat Jordi Sànchez. Llibertat Jordi Cuixart. En defensa dels drets i les llibertats, la marxa es preveu plural i oberta a tota la ciutadania. Entre les entitats que la convoquen hi ha Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), però també sindicats com ara CCOO, la UGT, USOC, Unió de Pagesos i la Intersindical-CSC o les patronals Pimec i Cecot; a banda d’entitats culturals, socials i veïnals. La manifestació arrencarà a les cinc de la tarda des de la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer d’Aragó de Barcelona, i a l’altura de la Gran Via s’instal·larà l’escenari, on acabarà el recorregut i des d’on es faran actuacions musicals i la lectura del manifest, que demanarà l’alliberament dels dos presos polítics, tot i que també s’adaptarà als fets del dia. Les entitats encapçalaran la marxa, que es preveu que sigui massiva.

En una roda de premsa celebrada ahir a la seu de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), les entitats van lamentar l’empresonament de Sànchez i Cuixart, privats de llibertat “no pel que van fer, sinó per allò que representen”, segons Camil Ros, secretari general de la UGT. “Dissabte deixem les idees polítiques a casa perquè les llibertats s’han de poder exercir i ara per ara no en tenim garanties”, va demanar Ros. També el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, va explicar que “la mobilització de dissabte no és una convocatòria per als que tenen una determinada opinió política, sinó per a tots els ciutadans que defensin els drets i les llibertats”, i va recordar que el seu ressò “arribarà a l’exterior”.

“El que està passant aquests anys de deriva autoritària no és nou”, es va lamentar Javier Pacheco, secretari general de CCOO, “però és greu per la situació crítica que vivim aquests dies. “Hi ha una cosa que ens aplega, la llibertat de les persones a expressar-se”, hi va afegir.

Omplir els carrers tantes vegades com faci falta

Els catalans no ens cansarem de sortir al carrer els pròxims dies. El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, admetia que “el que està fent la Taula per la Democràcia haurà de tenir continuïtat”, en el sentit d’aplegar la societat catalana sota un mateix paraigua i en defensa d’una mateixa voluntat, la defensa dels drets. Sobre la possibilitat de convocar vaga general, va estimar més no pronunciar-se. Es diu que aquesta no és una opció ara per ara acceptada per totes les entitats.

També el portaveu d’Òmnium, Marcel Mauri, va fer una crida a “omplir els carrers de Barcelona una altra vegada i tantes vegades com calgui”, sempre “de manera pacífica”, per condemnar la “repressió política de l’Estat, que ha utilitzat els Jordis com a caps de turc” en el que va qualificar “d’espiral de repressió que ha de parar immediatament”. Alcoberro va explicar que Jordi Sànchez “està bé, fort i amb moral”, tot i estar empresonat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: