Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un 10% dels ferits durant l’1-O eren avis

Les lesions més comunes a causa de les càrregues policials van ser les contusions

Un 10% dels ferits durant la càrrega policial de l'1-O eren avis Un 10% dels ferits durant la càrrega policial de l'1-O eren avis EL PUNT AVUI
Catalunya El Punt Avui
Dissabte, 21 Octubre 2017 10:12

Les càrregues policials durant el referèndum de l’1 d’octubre van provocar que 991 persones necessitessin assistència mèdica aquell mateix dia. La majoria de ferits, un 87,5%, tenien entre 18 i 65 anys, mentre que un 2% eren menors d’edat i un 10,4% majors de 65 anys: entre ells hi ha dos nens de menys d’11 anys i 23 persones de més de 79 anys. Aquestes són algunes de les dades que es desprenen de l’informe final del Departament de Salut sobre els pacients atesos com a conseqüència de l’actuació policial durant la jornada electoral.

En total, van ser 1.066 persones les que van rebre atenció sanitària: a banda dels 991 atesos l’1-O, 75 persones més van assistir a un centre sanitari entre els dies 2 i 4 amb lesions provocades pels cossos de seguretat. De les més de mil persones ateses, prop d’un 70% eren homes. La majoria de ferits el dia del referèndum, un 82,5%, van rebre contusions o policontusions, que van ser també les lesions principals dels pacients atesos els dies posteriors. Un 83% dels diagnòstics de l’1-O van ser lleus, i només 5 persones estaven en estat greu, entre elles l’home ferit per una bala de goma a Barcelona, que finalment perdrà la visió d’un ull, i el que va tenir un infart a Lleida, que va ser donat d’alta aquest dimarts, i que era l’últim que continuava ingressat.

Només a la ciutat de Barcelona, 325 persones van ser ateses pels professionals sanitaris. A Girona la xifra va ser de 254 persones, mentre que a Lleida, l’Alt Pirineu i la Val d’Aran hi va haver 123 ferits.

L’informe situa en 12 el nombre d’agents de seguretat atesos: 9 d’ells eren de la Policía Nacional; 2, de la Guàrdia Civil, i un, dels Mossos d’Esquadra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: