Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Neix a Valls el projecte 'Cap infant sense ulleres'

El projecte impulsat per l'Ajuntament de Valls, Creu Roja i les òptiques Salas i Teixidó de Valls està dirigit als infants de famílies en situació de vulnerabilitat

Presentació del projecte 'Cap nen sense ulleres', aquest matí, a l'Ajuntament de Valls Presentació del projecte 'Cap nen sense ulleres', aquest matí, a l'Ajuntament de Valls CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 05 Desembre 2017 19:15

Ha nascut 'Cap infant sense ulleres', un projecte pioner que forma part de les accions realitzades des del Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social de Valls, es basa en un treball en xarxa que busca la implicació de les òptiques de la ciutat, en aquest cas Òptica Salas i Multiòptiques Teixidó, així com entitats del tercer sector, com és Creu Roja, per donar resposta a una realitat social existent des d'una visió de responsabilitat social corporativa.

El projecte sorgeix de la necessitat de millorar el benestar dels nens i nenes que es troben en situació de risc social, en edat escolar i que necessiten unes ulleres donant accés a la compra d'aquestes. La formació és bàsica per possibilitar que els infants puguin progressar socialment i la visió és part essencial pel bon seguiment escolar.

Es durà a terme una línia d'acció basada en una ajuda econòmica d'una part i/o el total de la despesa en ulleres per nens i nenes en situació de risc social, en funció de la necessitat econòmica familiar i/o la valoració social de la mateixa.

Gaudir d’una visió correcte és imprescindible per la igualtat d’oportunitats, tant pels nens en l’àmbit escolar com els adults en el laboral. Des de la regidoria de Benestar Social es detecten situacions de risc en infants en edat d'estudi que comporten no poder assumir, per part de la família, la despesa que suposa la compra d'ulleres adequades per la correcta salut visual. Aquest fet posa en risc la correcta continuïtat en els estudis i un clar desequilibri i desigualtat entre nens i nenes, segons quina és la situació econòmica familiar.

L'any 2016 és van tramitar més de 700 ajuts personals, al voltant de 28 eren ajuts tècnics a infants i 18 d'aquests van ser per ulleres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: