Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Agents de la Guàrdia Civil protegiran l’interior de les nuclears a partir de l’any vinent

L’Associació Nuclear d’Ascó i Vandellòs assumirà el cost de la presència policial, que superarà els 8 MEUR anuals

Central nuclear de Vandellòs II Central nuclear de Vandellòs II ARXIU/ INFOCAMP
Societat ACN
Dimecres, 13 Desembre 2017 07:57

La Guàrdia Civil s’encarregarà de la seguretat interior de les centrals nuclears catalanes a partir de l’any vinent per repel·lir un possible atac “maliciós” exterior, segons ha confirmat aquest dimarts el president de l’Associació Nuclear d’Ascó i Vandellòs (ANAV), José Antonio Gago. Aquesta mesura, que s’adopta en el marc de l’alerta antiterrorista, implicarà l’estada de 35 agents dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS) en cadascuna de les dues centrals. Els efectius s’hi estaran en torns de 15 dies, per la qual cosa el contingent estarà format per un total d’uns 140 agents. L’ANAV assumirà els més de 8 MEUR d’anuals que costarà aquesta activitat policial -a raó d’uns 61.000 euros per agent- i el seu allotjament dins les centrals.

El primer contingent de 35 guàrdies civils s’instal·larà a Ascó a principis de l’any vinent, després que l’Associació Nuclear hagi invertit un milió d'euros en l’adequació d’una caserna al recinte. A Vandellòs, s’espera que el desplegament es produeixi a l’estiu. Malgrat això, la vigilància dels accessos i dels perímetres seguirà comptant amb vigilància privada, així com presència exterior dels Mossos d’Esquadra.

“Sempre estarem a favor de tot el que sigui protegir la instal·lació, i un atac maliciós contra una nuclear és una cosa que sempre vols evitar”, ha assegurat el director de l’ANAV. Segons Gago, amb els mitjans actuals no se sap fins a quin punt es podria evitar una “amenaça seriosa”, per la qual cosa s’ha mostrat convençut que la “força pública” a l’interior és el millor mode de reacció, malgrat el cost que els suposarà.

D’altra banda, José Antonio Gago ha desvinculat aquesta decisió de l’actual situació política a Catalunya i ha justificat que la Guàrdia Civil ja està desplegada a la central de Trillo (Guadalajara), i que en els pròxims mesos també ho farà a les d’Almaraz (Càceres) i Cofrents (València).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: