Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 638

El Mercadal clama contra els tres mesos de 'captiveri' dels 'Jordis'

Música i parlaments serveixen per recordar els presos polítics 90 dies després del seu empresonament

Un instant de la concentració d'aquest dimarts al vespre al Mercadal Un instant de la concentració d'aquest dimarts al vespre al Mercadal CEDIDA
Societat
Dimecres, 17 Gener 2018 08:12

Sota el lema 'Som gent del pau', els partidaris de la república s'han aplegat al Mercadal de Reus per exigir la llibertat dels seus líders empresonats. Aquest dimarts al vespre, però, la trobada ha estat especial, perquè es compleixen tres mesos de la detenció i la presó cautelar imposada al president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i el de l'ANC, Jordi Sànchez. Més d'un miler de persones, segons els convocants, s'han reunit a les portes de l'Ajuntament cap a les 8 del vespre, en un acte que a banda dels habituals parlaments ha inclòs també música. Altres poblacions del país han acollit iniciatives similars.

La dona de Forn, amb els concentrats

Ha estat just a l'entrada del palau consistorial on s'han situat els impulsors de la concentració, al costat d'un petit escenari des d'on s'han llegit manifestos i fet proclames en suport als presos polítics. S'han viscut moments emotius, com ara quan tot el Mercadal ha emmudit uns instants per recordar els 'Jordis', però també Junqueras i Forn. L'esposa d'aquest últim, Laura Masvidal, ha estat aquest vespre al Mercadal.

Des de la CUP, la seva portaveu al consistori, Marta Llorens, ha assenyalat que l'actitud de l'Estat "no és normal". "No és casualitat. És repressió", ha subratllat. La portaveu d'Esquerra, Noemí Llauradó, i la regidora Montserrat Vilella també han assistit a la cita, així com diversos integrants del col·lectiu Avis i àvies per la Llibertat. "L'Estat s'ha inventat una fal·làcia per justificar allò injustificable: l'empresonament de persones de pau per les seves idees", ha proclamat Llauradó entre aplaudiments.

Posteriorment, els concentrats han il·luminat la plaça amb mòbils i encenedors, i un grup de músics ha interpretat 'El cant dels ocells', tot recordant els 90 dies de "captiveri" dels 'Jordis'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: