Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 652

ZHU, Rongrong (Cristina) coordina la primera cursa per la celebració de l’any nou xinès a la Rambla de Tarragona

El proper 25 de febrer la ciutat viurà per primera vegada al carrer el canvi d’any a la Xina, que fins ara només es celebrava a la Universitat Rovira i Virgili (URV)

ZHU, Rongrong, professora de xinès del Centre d’Estudis Hispànics de la URV, que ha adoptat el nom de Cristina ZHU, Rongrong, professora de xinès del Centre d’Estudis Hispànics de la URV, que ha adoptat el nom de Cristina T.CAROT
Societat
Dimecres, 07 Febrer 2018 18:57

El proper 25 de febrer Tarragona viurà públicament per primer cop el canvi d’any a la Xina, o l’Any del Gos segons el calendari dels horòscops xinesos, una celebració que des de l’any 2008 s’ha viscut a la Universitat Rovira i Virgili. Durant dues setmanes, arrel del canvi d’any, a la Xina se celebren moltes festes i tradicions pròpies d’aquesta època. Es pretén aprofundir en l’esperit d’intercanvi i la multiculturalitat entre ambdues comunitats.

ZHU, Rongrong, professora de xinès del Centre d’Estudis Hispànics de la URV, que ha adoptat el nom de Cristina, va arribar a Tarragona l’any 2005 amb la primera promoció d’estudiants xinesos i s’ha quedat a Tarragona. Des de 2011 coordina l'Aula de Xinès a Tarragona (projecte entre el departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Associació de Dones Xineses de Catalunya que hi ha a Barcelona per l’àmbit de Catalunya), en el programa multicultural per apropar els migrats a la cultura pròpia i promoure la integració i escolarització a Catalunya.

En aquest context va promoure la constitució d’una Associació d’Estudiants i Investigadors Xinesos a Tarragona, que es va materialitzar l’any 2014 per tal d’aglutinar els més de cent estudiants que des de 2005 venen cada curs a la URV mitjançant un conveni amb el Centre d’estudis Hispànics de la URV, que fins ara ha dirigit la professora de la URV Esther Forgas Berdet i des del mes d’octubre de 2017 el dirigeix el professor de la URV Antoni Nomdedeu Rull.

ZHU, Rongrong està organitzant els actes commemoratius de l’any nou xinés, que comença el 16 de febrer pròxim. “Fins ara, des de 2008 en que es va iniciar, es celebrava dins el marc del campus universitari, amb actes propis compartits amb els estudiants, però enguany volem sortir a la ciutat i compartir amb la població per tal de fer més real aquesta multiculturalitat”, ha explicat.

Aquest esdeveniment esportiu, lúdic i intercultural està organitzat de forma conjunta per l’Associació Xinesa de la Província de Tarragona i l’Associació de Dones Xineses de Catalunya, amb el suport del Centre d’Estudis Hispànics de la URV, l’Associació d’Estudiants i Investigadors Xinesos de Tarragona, l’Aula de Xinès a Tarragona de la Asociación de Dones Xineses de Catalunya com entitats promotores, així com altres centres dedicats a llengua i cultura xinesa.

Previsió d’actes

Enguany són 138 els estudiants xinesos que han vingut a Tarragona: “és probablement fruit de l’experiència d’anys anteriors que aquest intercanvi resulta molt gratificant pels estudiants,”. A meitat de febrer es donarà a conèixer el programa d’actes que es prepara per a desenvolupar el diumenge 25 de febrer a la Rambla Nova, en el tram entre la Font del centenari i els Monument als castellers.

“Per bé que l’any nou s’escau el dia 16, les festes comencen uns dies abans i es clouen fins a deu dies després; per això hem buscat una data dins d’aquest període”, diu Cristina. La idea d'organitzar una cursa sorgeix, per una banda, d’una faula xinesa la qual ens explica com es van escollir mitjançant una cursa els animals que formarien part de l’horòscop xinès. Tanmateix, el fet d’adaptar la tradició de fer curses atlètiques populars per cap d’any en diferents indrets del món (cursa de Sant Silvestre), a la celebració de l’any nou xinès mitjançant una cursa popular es considera la forma més simbòlica i apropiada d’acostar la cultura Xinesa a la ciutadania.

Sense entrar en els detalls, ZHU, Rongrong explica que “durant el matí també hi haurà diversos actes i tallers per tal de donar a conèixer la cultura xinesa i que els ciutadans del Camp de Tarragona podran experimentar amb diversos àmbits de la cultura i les tradicions xineses”.

En l’espai també hi haurà una mostra del pintor arrelat al Vendrell Daniel Fenoy qui, seguint la tradició de Fortuny, ha desenvolupat un estil de pintura oriental i ha exposat diverses vegades a la Xina, a més de comptar amb reconeixements i obra a diversos museus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: