Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nou model de subvencions a les colles del Cós Blanc enfronta govern i oposició

L'Ajuntament de Salou pagarà una bestreta del 50% de l’ajut abans de la sortida de les carretel·les i les colles hauran de justificar després totes les despeses

Imatge d'arxiu del Cós Blanc de Salou Imatge d'arxiu del Cós Blanc de Salou ALBADALEJO
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 25 Gener 2017 18:22

El ple de l'Ajuntament de Salou ha debatut avui el conveni de col·laboració amb les colles que participen a l’acte principal de la Festa Major d’hivern, el Cós Blanc. En aquest sentit, el conveni -aprovat amb els vots favorables del govern (CiU i PSC)- estableix el marc de relació de col·laboració entre l’Ajuntament i les colles festives i entitats que participen a la Festa Major de Salou per tal d’assegurar la continuïtat d'aquesta participació en els actes.

El nou acord determina que el 50% de la subvenció que reben les colles es justificarà en base a les despeses associades al treball personal i la col·laboració de les persones integrants de les colles o entitats; i que el 50% restant es destinarà a despeses directes necessàries per la participació en les desfilades com ara carburants, elements decoratius, roba, lloguers i dietes. A més, el conveni determina que l’Ajuntament cedirà un espai a les colles; pagarà una bestreta del 50% abans de la sortida de la carretel·la i el restant establert un cop justificats els imports que les colles han gastat en la festa gran, entre altres acords.

L'oposició critica les presses i la falta de previsió del govern

Els quatre grups de l’oposició (C's, ERC, PP i Guanyem Salou) han votat desfavorablement la urgència del conveni per aprovar el canvi de pagament de la subvenció a les colles que participen en el Cós Blanc. La portaveu de Ciutadans, M. Reyes Pino, ha denunciat “la falta de previsió” de l’equip de govern i “la falta de coordinació” entre l’alcalde Pere Granados i els seus socis “que posa en risc el correcte desenvolupament del Cós Blanc”.

Pino ha detallat que "aquest any el cobrament de la subvenció a les colles canviava" però "l'equip de govern va avisar amb pocs dies d'antelació d'aquestes modificacions, deixant a les colles sense una partida econòmica amb la qual comptaven".Tanmateix, ha criticat "les formes de les polítiques de Granados i els seus socis", i que aquestes "no tinguin en compte la realitat dels veïns de Salou".

En el torn de rèpliques, el govern municipal ha deixat clar que el conveni es regeix per les normes aplicables de dret públic i per les aplicables en matèria de subvencions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: