Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP de Tarragona exigeix la retirada de les plaques franquistes

Begoña Floria (PSC) respon que el govern estudiarà la proposta i recorda que els socialistes fa 40 anys que recuperen la memòria històrica

Els regidors de la CUP, Jordi Martí i Laia Estrada, sota una de les plaques franquistes que hi ha al carrer Reding Els regidors de la CUP, Jordi Martí i Laia Estrada, sota una de les plaques franquistes que hi ha al carrer Reding CEDIDA
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dimecres, 22 Març 2017 18:16

La CUP de Tarragona defensarà els arguments del col•lectiu Acaba amb la placa amb una moció que presentaran en el ple del 28 d’abril demanant la retirada del centenar de plaques franquistes que hi ha a la ciutat. Si la moció s’aprova, els cupaires donaran sis mesos al consistori perquè les retiri. En cas contrari, la CUP farà una crida a la ciutadania perquè el mateix dia del ple es retirin les plaques emparant-se en la llei de Memòria Històrica.

Des de la CUP posen l’exemple de Lleida, on s’han començat a retirar les primeres plaques dels carrers després del rebuig inicial de l’alcalde, Àngel Ros. La portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, ha demanat a l’alcalde de Tarragona que faci complir la llei de Memòria Històrica: “Ballesteros haurà de triar entre seguir les passes del seu homòleg lleidatà o bé les d’Ada Colau a Barcelona”.

Per la seva banda, la portaveu del govern municipal, Begoña Floria (PSC), ha afirmat, en declaracions a l’ACN, que estudiaran la proposta. Floria ha celebrat amb ironia que “la CUP hagi descobert els tornavisos en el segle XXI” i ha recordat que els socialistes fa 40 anys que treballen per recuperar la memòria històrica. En aquest sentit, s’ha referit al primer alcalde democràtic, Josep Maria Recasens, “que va canviar la nomenclatura de tots els carrers dedicats a batlles franquistes i va impulsar la retirada de del monòlit de la plaça de la Reconciliació”, que va suprimir posteriorment l’alcalde Joan Miquel Nadal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: