Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern de Reus evita la dissolució de l'hospital

Es preveu una reducció de més de 3,5 milions d'euros del capital social de l'empresa municipal

El govern de Carles Pellicer va aconseguir tirar endavant les mesures per evitar la causa de dissolució de l'hospital Sant Joan de Reus El govern de Carles Pellicer va aconseguir tirar endavant les mesures per evitar la causa de dissolució de l'hospital Sant Joan de Reus MARC BUSQUETS
Vida Municipal E.Canovaca-M.Busquets/Reus Digital
Dissabte, 13 Mai 2017 08:27

El ple municipal de Reus d'ahir va servir al govern, com era d'esperar, per evitar la dissolució de la societat de l'hospital Sant Joan. Amb la negativa de la CUP i l'abstenció de la resta de l'oposició, la mesura validada preveu una reducció del capital social de l'empresa, amb la qual cosa es resoldrà la situació de desequilibri patrimonial que es va posar de manifest amb la formulació dels comptes anuals de la societat, en el consell d'administració del 27 de març passat, amb un dèficit de 8,4 milions d'euros. D'aquesta manera, la causa de dissolució s'elimina perquè la xifra del patrimoni net de la societat és inferior a la meitat del seu capital social.

La reducció de capital és de 3.516.021,40 euros, per fixar-lo en 60.101,20 euros, i es realitzarà contra pèrdues d'exercicis anteriors de la societat, sense modificar el valor nominal de les accions, fixat en 6.010,12 euros. Igualment, s'amortitzaran 585 accions corresponents a l'Ajuntament, soci únic de la societat. A més, l'acord validat preveu una aportació no dinerària del consistori a l'hospital per compensar les pèrdues acumulades d'aquest, que es farà amb béns immobles, per un valor igual o superior a 1.285.711,74 euros.

Els diferents grups representats al consistori van exposar la seva posició en el debat. Des de l'oposició, a la CUP, Marta Llorens va indicar que abans de la creació del nou consorci “haurem de deixar la feina feta a la Generalitat”. La portaveu independentista va precisar: “Tot plegat no és qüestió de posar pedaços, perquè el que tenim és un problema estructural i unes maneres de fer de les quals la presidència de l'hospital no es vol desfer”; raó per la qual, va revelar, “no podem votar a favor de la proposta”. “No hi haurà cap retallada de personal”, va assegurar Llauradó, i hi va afegir, de passada: “El que estem fent és per millorar la gestió de l'hospital, tant des del punt de vista assistencial com econòmic.” El portaveu popular, Sebastià Domènech, va defensar l'abstenció del PP assenyalant: “Les mesures, com ara el desviament de fons o la supressió de l'IBI, les haurà de suportar finalment la ciutadania.” “Tot són pedaços”, va reblar.

La votació es va tancar amb els onze suports del govern i va recollir cinc vots en contra de la CUP (el regidor Xavier Angelergues no hi va poder assistir). El Partit Popular, els socialistes i C's es van abstenir.

 

El nou pressupost entrarà en vigor al juny

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i les diferents regidories de l'Ajuntament podran fer ús del nou pressupost del 2017 a partir de mitjan juny, quan l'aprovació sigui definitiva. Aquest, almenys, és el càlcul del govern municipal, entenent que la tramitació administrativa s'inicia avui. Ahir era el darrer dia perquè els partits de l'oposició presentessin una moció de censura, és a dir, una alternativa de govern, però dies abans la CUP ja havia admès que no s'havia pogut arribar a cap consens amb la resta de forces del consistori. Per tant, Pellicer, tot i perdre la moció de confiança fa un mes, continuarà amb el seu full de ruta per tenir uns comptes enguany.

Una vegada desbloquejats els comptes, està previst que immediatament pugui iniciar-se el procés administratiu, amb la publicació de l'expedient al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), per tal que qualsevol individu, institució o entitat hi pugui fer al·legacions, durant un període de quinze dies hàbils. Posteriorment, si hi ha alguna al·legació, el govern haurà de respondre. Finalment, es produirà l'aprovació definitiva.

La CUP, per la seva banda, va anunciar dies enrere que es quedarà amb els braços plegats i que continuarà treballant per plantejar una moció de censura al batlle de la capital del Baix Camp. D'aquesta manera, els cupaires han programat un seguit d'actes de caràcter polític per explicar el seu projecte de mandat i les negociacions amb la resta de partits de cara als sis mesos vinents. Els actes de la campanya #reCUPeremReus es faran amb la presència dels regidors. El primer serà el dia 19, a la plaça del Víctor; el segon, el 26, a la plaça de la Sardana; el tercer, a l'avinguda del Carrilet, i el quart, com a cloenda i acte central, el 2 de juny a la plaça de la Farinera de Reus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: