Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Esquerra Republicana reclama el carril bici per l’eix educatiu de Tarragona

Els republicans insten l’equip de govern a prioritzar la connexió en bicicleta des de Ponent a Sant Pere i Sant Pau passant pel centre

Mapa del carril bici a Tarragona Mapa del carril bici a Tarragona CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 22 Mai 2017 18:06

El grup municipal d'ERC-MES-MDC de Tarragona reclama a l’equip de govern (PSC-PP i Unió) una xarxa de carrils bicicleta que connecti l’eix educatiu de Tarragona. Per als republicans és prioritari connectar el carril bici ja existent a Ponent amb el Campus Catalunya (URV); crear-ne un des del campus Catalunya fins al Campus Sescelades (URV) i connectar el carril bici de Ponent amb el Complex Educatiu. El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, afirma que “l’eix que proposem abasta una població de més de 77.000 persones i seria una línia amb gran impacte en el sector educatiu i formatiu de la ciutat, un col·lectiu on hi ha molts usuaris potencials de bicicleta”. A més “el recorregut enllaçaria centres com el Complex Educatiu, l’escola Camp Clar, els IES Martí i Franquès, Compte de Rius, Vidal i Barraquer i l’IES Tarragona, i els Campus de la URV.

Ricomà explica que el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible 2012-2017 (PMUS) ja preveu l’ampliació de la xarxa de carrils bicicleta de la ciutat i que “prioritzant l’eix educatiu es cobriria la demanda potencial, s’incrementaria al màxim la seguretat en zones on ja es circula en bicicleta i es cohesionaria la ciutat a través de la mobilitat sostenible”. En aquesta línia, des d’ERC es recorda que la Generalitat ha anunciat fa pocs dies un pla de 40 milions d’euros per impulsar la construcció de carrils bici urbans i interurbans fins el 2020 i insten a l’equip de govern a acollir-s’hi. A més, també remarquen la pedalada reivindicativa que va tenir lloc a la ciutat amb la participació d’unes 400 persones on es reclamava més seguretat en l’accés al Complex Educatiu: “La demanda creixent de seguretat en el transport en bici per part de la ciutadania exigeix una resposta política i alhora promouríem un transport eficient, nét i saludable”, conclou el portaveu republicà.

Aquesta moció, que també proposarà crear més places d’aparcament per a bicicletes i instal·lar punts de recàrrega per bicis elèctriques, serà presentada en el pròxim plenari perquè es converteixi en una realitat abans que finalitzi el mandat el maig del 2019.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: