Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Suport unànime a la gestió directa de les llars d’infants de Tarragona

Tots els grups del ple de Tarragona van donar suport ahir a la municipalització del servei, i una part de l’oposició demana que es plantegi en altres casos

Un moment del ple que es va fer ahir a l'Ajuntament de Tarragona Un moment del ple que es va fer ahir a l'Ajuntament de Tarragona ACN
Vida Municipal Azahara Palomares / El Punt Avui
Dissabte, 17 Juny 2017 08:00

Unanimitat en el ple de l’Ajuntament de Tarragona que es va fer ahir per a la municipalització de la gestió de cinc llars d’infants municipals que des de la seva creació sempre havien estat gestionades per empreses o fundacions externes. Tots els grups van donar suport a la proposta del govern (PSC, PP i Unió) per tal que les llars del Serrallo, Cèsar August, el Miracle, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador passin a ser gestionades de forma directa per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET). “L’educació dels més petits no ha de ser un recurs per fer negoci”, va destacar el regidor d’Educació, Francesc Roca (PSC).

La CUP i ICV van aprofitar el debat per tornar a demanar que s’estudiï també la municipalització d’altres serveis municipals després que els informes hagin demostrat que, en el cas de les llars d’infants, suposarà un estalvi econòmic per a l’Ajuntament. “Els demanem valentia. Mirin pels interessos de la ciutat perquè aconseguiríem grans estalvis”, va subratllar la portaveu de la CUP, Laia Estrada.

La regidora d’ICV, Arga Sentís, que també va reclamar la gestió directa municipal per als nous equipaments esportius que s’estan construint per als Jocs del Mediterrani, va recordar que el 2013, quan es va aprovar el nou concurs d’externalització d’aquestes cinc llars, el seu grup va ser l’únic que s’hi va oposar.

El ple també va aprovar per unanimitat una modificació del pressupost municipal que permet dotar el servei. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), va tornar a reivindicar que la Generalitat torni a assumir el finançament que li pertoca respecte a les llars d’infants.

Estudi sobre l’IBI

També hi va haver consens per tirar endavant la moció defensada per ICV i el PSC sobre les exempcions en l’impost de béns immobles (IBI), una de les principals fonts de finançament dels ajuntaments. La proposta inclou la realització d’un cens dels immobles que a la ciutat no estan pagant aquest impost gràcies a una de les exempcions previstes en la llei d’hisendes locals o en la de mecenatge. L’Ajuntament, de fet, ja té un preestudi que xifra l’import que deixa d’ingressar en 3,5 milions anuals. La moció també preveu reclamar que s’eliminin les exempcions “injustes” i rebre compensacions.

Polèmica per l’EMT

El moment de més tensió de la sessió, però, va ser el de l’aprovació dels comptes de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), marcat per la polèmica per les despeses de la targeta de crèdit de l’exgerent Mario Cortés. Ciutadans i la CUP hi van votar en contra al·legant la falta de control i van tornar a denunciar les seves sospites en relació amb alguna de les despeses de Cortés. El govern, per la seva banda, es va comprometre a lliurar l’extracte de totes les targetes de crèdit municipals, i la presidenta de l’EMT, Begoña Floria, va acusar l’oposició de fer “política carronyera”.

El PSC no se suma al rebuig als comptes estatals

Els vots en contra del govern i l’abstenció d’ICV van impedir ahir que prosperés una moció de la CUP de rebuig dels pressupostos de l’Estat per al 2017. Els comptes inclouen partides per als Jocs del 2018.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: