Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pau Ricomà vol repetir com a cap de llista d’ERC

ERC-MES-MDC treballa en la creació dels consells de districtes de Tarragona per millorar la participació dels barris 

Pau Ricomà, portaveu d’ERC-MES-MDC, a la dreta de la imatge, ha fet balanç dels dos anys de govern municipal de Tarragona Pau Ricomà, portaveu d’ERC-MES-MDC, a la dreta de la imatge, ha fet balanç dels dos anys de govern municipal de Tarragona JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dijous, 22 Juny 2017 18:36

El portaveu del Grup Municipal d’ERC-MES-MDC a l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha afirmat que té “moltes ganes” de tornar a encapçalar la candidatura dels republicans a les eleccions del 2019. Ricomà ho ha anunciat avui en el transcurs d’un esmorzar amb la premsa per fer balanç dels dos primes anys de govern local (PSC-PP-Unió), que ha qualificat de “pacte contra natura”, en referència al descontent que, segons ell, hi ha entre els militants socialistes de Tarragona.

Ricomà també s’ha mostrat indignat pel fet que el govern de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros (PSC) estigui immers en casos com l’Inipro -que ha comparat amb la imputació de Germà Godó-, o pendents de les conseqüències de les acusacions rebudes per la gestió del tanatori o per l’ús de la targeta black del gerent de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) per part d’altres persones com la tinent d’alcalde, Begoña Floria: “Juntament amb Ana Botella, Floria va ser la única dona que va assistir com a política en una convenció de dones empresàries”, a París.

En matèria d’urbanisme, ERC-MES-MDC ha instat l’oposició a donar suport al ple extraordinari per debatre sobre la revisió del POUM. Els republicans van rebre la resposta positiva de la CUP i la negativa del PSC i encara no han rebut resposta de PDeCAT, Ciutadans i ICV-EUiA. ‘Amb el suport d’un sol conseller més seria suficient per celebrar el plenari extraordinari i monogràfic sobre urbanisme’ explica el portaveu d’ERC, Pau Ricomà, que ha recordat que “nosaltres apostem per la lògica del segle XXI d’un desenvolupament sostenible; una lògica que coincideix amb criteris generals de tècnics, urbanistes, geògrafs i arquitectes”, afirma. El republicà afegeix que “la nostra prioritat és la recuperació del centre de la ciutat, la cohesió amb els barris del Nord i de Ponent i la preservació de l’entorn natural de Llevant”.

Crear els consells de districtes

Pau Ricomà també ha anunciat que estan treballant en la creació dels consells de districtes per fomentar la participació ciutadana i conèixer millor la situació dels barris de Tarragona. Ricomà lamenta que “no hi ha diàleg” entre l’equip de govern i els ciutadans i, per aquest motiu, és partidari de crear aquesta fórmula “que ja fa anys que funciona amb normalitat en ciutats grans com Sabadell i Terrassa”.

El republicà ha explicat que en la gestació d’aquesta eina implicaran entitats de sectors diversos –veïnals, comerços, ampes, escoles, ong’s, partits- per portar-ho a terme en aquest o en el pròxim mandat. Segons Ricomà, els consells de districte han de ser un canal de participació plural entre l’equip de govern i els barris. La idea inicial dels republicans és dividir la ciutat en cinc districtes: Llevant, Ponent, Nord i Centre (dos consells).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: