Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PDeCAT denuncia l’estat d’alguns elements del patrimoni històric tarragoní

Abelló reclama mesures d’actuació per rehabilitar el deplorable estat de la pedrera medieval de Tamarit i una volta del circ Romà de Tarragona que “continua abandonada en un abocador il•legal”

Imatge de l'estat de la pedrera medieval de Tamarit, plena de pintades Imatge de l'estat de la pedrera medieval de Tamarit, plena de pintades CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 16 Agost 2017 12:58

El portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, ha exigit aquest dimecres a l’equip de govern (PSC-PP) que dignifiqui la pedrera medieval de Tamarit. Es tracta d’una antiga pedrera ubicada prop de les restes d’estructures pertanyents a l’antic poble de Tamarit i que va servir tant per la construcció del poblat com de les estructures i edificis que s’integren dins del Castell de Tamarit. Actualment, es troba plena de pintades i deixalles, situació que denuncia el PDeCAT i exigeix que se solucioni.

“És inadmissible la desídia que desprèn aquest espai patrimonial”, ha manifestat Abelló, que ha assenyalat que el patrimoni històric “mereix el màxim respecte i dignitat”. “L’estat de la pedrera és deplorable, està plena de graffitis i deixalles”, ha assegurat el portaveu del PDeCAT, que ha assenyalat que “fa molts mesos que es poden veure les mateixes pintades”. Abelló ha reconegut que és difícil enxampar els autors d’aquests actes incívics in fraganti, però no entén que “el monument no s’hagi netejat i perduri en un estat d’absoluta deixadesa”. “Cal intensificar les actuacions per tal d’evitar l’actual menyspreu i falta de respecte a la història, al patrimoni de la nostra ciutat”, ha sentenciat el portaveu.

Una volta del Circ Romà, "abandonada en un abocador il•legal"

D’altra banda, Abelló ha denunciat que una de les voltes del Circ Romà continua formant part d’un abocador il•legal en un solar abandonat al carrer Trinquet Vell. “Des del Grup Municipal del Partit Demòcrata ho vàrem denunciar fa gairebé un any”, ha recordat Abelló, que assegura no entendre “l’immobilisme de l’equip de govern”. Segons defensa el PDeCAT, es tracta d’un solar privat que fa anys que està abandonat i que acumula tot tipus de deixalles. “És incomprensible que part del patrimoni històric de la nostra ciutat, declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat, es trobi en aquest estat d’absoluta deixadesa”, ha lamentat Abelló, que ha tornat a sol•licitar a l’equip de govern que faci complir l’ordenança i recuperi i conservi aquesta part del Circ Romà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: