Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc retira els honors de la Casa Reial espanyola

L'Ajuntament vol que Elionor de Borbó no faci servir el títol de Duquesa de Montblanc

L'Ajuntament de Montblanc L'Ajuntament de Montblanc CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 05 Octubre 2017 10:30

El ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat, aquest dimecres 4 d'octubre, una moció conjunta de tots els grups municipals representats al consistori per a retirar els honors que la Casa Reial espanyola té al municipi.

Segons la moció aprovada, l'Ajuntament de Montblanc manifesta el seu rebuig al sistema monàrquic per entendre que el règim més democràtic és el que correspon a la realitat republicana, i expressa la voluntat del mateix consistori que ni Elionor de Borbó ni Felip VI utilitzi el títol del Ducat de Montblanc.

Aquesta moció s'ha presentat després que el rei d'Espanya Felip VI, en el discurs que va realitzar el passat dimarts 3 d'octubre, no fes cap referència als disturbis que van crear la Guàrdia Civil i la Policía Nacional en diverses poblacions de Catalunya i, també a la Conca de Barberà, concretament a Sarral, en les seves càrregues violentes contra ciutadans que exercien pacíficament el seu dret a vot.

La moció reflexa que el discurs del monarca espanyol "es posa mil·limètricament al costat del govern del Partit Popular presidit per Mariano Rajoy", alhora que assenyala que "Felip VI també manifesta que el Parlament i el Govern de Catalunya estan al marge de la llei i de la Constitució espanyola". Finalment, la moció es queixa dels atacs del poder judicial contra el poble de Catalunya, que segons el rei espanyol, estan plenament justificats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: