Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Rajoy, Zoido i Millo, declarades persones “non grates” a Torredembarra

El ple torrenc també va exigir la llibertat dels presidents d’Òmnium i l’ANC i va rebutjar la violència de la policia espanyola per l’1-O

Sessió plenària celebrada ahir a Torredembarra Sessió plenària celebrada ahir a Torredembarra CEDIDA
Vida Municipal Josep Cartanyà
Divendres, 20 Octubre 2017 16:16

L’Ajuntament de Torredembarra va declarar en el ple d’ahir declarar persones “non grates” al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, el delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, i el subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo, com a responsables polítics de l’operatiu desplegat pels cossos policials de l’Estat a Catalunya l’1 d’octubre. També es va demanar la dimissió i el cessament dels seus càrrecs, així com la del responsable directe de l’operatiu, Diego Pérez de los Cobos. La moció de la CUP va rebre el suport d’ERC, l’Alternativa Baix Gaià i el PDeCAT; l’abstenció d’Unió i Avui Democràcia i els vots contraris del PSC, PP i Cs. Un altre dels acords de la moció també condemna les paraules del rei Felip VI pronunciades l’endemà de la jornada de vaga i aturada general del 3 d’octubre.

El ple també va donar llum verda a una moció presentada per ERC i ABG en què s’exigeix la llibertat immediata dels presidents de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que va prosperar gràcies als vots d’ERC, ABG, PDeCAT i Unió, la CUP i AD i que va comptar amb la negativa del PSC, Cs i PP.

Finalment, la moció presentada pel grup municipal del PDeCAT i Unió de rebuig a la violència de la policia espanyola per l’1-O i que demanava la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional va rebre el suport de tots els grups menys del PSC, Cs i PP.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: