Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP vol que es compleixin i s’instal·lin els parcs infantils als carrers Cervantes i Ixart de Tarragona

Els cupaires afirmen que l'equip de Govern va assegurar que “aquesta proposta s’incloïa en el seu projecte”

Imatge virtual de la plaça Corsini Imatge virtual de la plaça Corsini CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 07 Desembre 2017 13:12

La CUP de Tarragona demana que es compleixi i s’instal·lin parcs infantils als carrers Cervantes i Ixart. La moció va ser presentada en el ple del 22 d’abril del 2016, des de l’Associació de Veïnes i Veïns del Centre de Tarragona “per la nova urbanització de la plaça Corsini i entorn”. Aquesta proposta, però, va rebre el vot contrari de l’equip de Govern- format aleshores per PP, PSC i Prats. La regidora de Comerç i Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando, va assegurar, segons explica la CUP en el seu comunicat, que “com a Govern li tocava prendre decisions” i, prèviament, va explicar com es recuperaria la plaça Corsini “sense incloure les propostes fetes des de l’Associació de Veïns”. Des de la CUP afirmen que “va parlar de consens i diàleg, la seva manera d’anomenar la seva imposició”.

A més, en el comunicat de la CUP, afirmen que Ferrando es va comprometre amb el projecte per garantir les demandes dels veïns de fer més accessible la futura plaça Corsini, més adequada al veïnat i, sobretot, als infants: “Segons la regidora, el projecte era resultat d’una modificació pactada amb els veïns i amb ella, hi aniria un parc infantil al carrer Ixart, un parc infantil projectat en 400 metres quadrats i a terra es podran dibuixar els elements del seguici”, explica la CUP. A més, “la regidora va afegir que farien un altre parc al carrer Cervantes, dos parcs infantils amb arbres i ombra”.

Després d’un any i mig, amb les obres de la plaça Corsini a punt d’acabar-se, la CUP lamenta que “cap dels dos espais que havien d’allotjar aquests dos parcs infantils anomenats per la regidora, tenen cap intenció de materialitzar-se almenys fins el moment”.

És per això que els cupaires “demanem públicament a la regidora que faci les gestions necessàries per tal de tirar endavant els dos parcs infantils”. Afegeixen, també, que “fem aquesta demanda vist que la plaça Corsini esdevindrà una altra plaça dura que lliga molt amb el model Ballesteros de la ciutat –basat en el ciment i la gentrificació- però que no respecta el dret a la ciutat dels veïns que hi viuen i que cada cop es fa més evident la saturació dels pocs parcs infantils que hi ha al centre de la ciutat”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: