Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra haurà de tornar a contractar el servei de neteja viària

Una resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic tomba l’adjudicació a FCC

Ajuntament de Torredembarra Ajuntament de Torredembarra ARXIU/ ACN
Vida Municipal ACN
Dilluns, 15 Gener 2018 17:11

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha anul·lat el procediment de contractació del servei de neteja viària de Torredembarra (Tarragonès) per la poca definició dels criteris subjectius de valoració en el plec de clàusules. El ple municipal va adjudicar el servei el 27 d’abril de l’any passat a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) per un import de 2,18 MEUR. El 23 de maig, la segona firma classificada, Nordvert, va presentar un recurs especial davant aquest òrgan col·legiat. Segons ha informat el consistori, aquest passat 22 de desembre el Tribunal va estimar el recurs i va anul·lar el procediment. Davant d’aquesta resolució, l’Ajuntament ja ha descartat presentar un recurs contenciós administratiu i es veurà obligat a engegar un nou procés de contractació.

El ple ordinari de l’Ajuntament de Torredembarra d’aquest dijous abordarà el tancament i arxiu de l’expedient per a la contractació del servei de neteja del municipi, en compliment de la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.

En el procés d’adjudicació es van presentar un total de cinc empreses. L’adjudicatària, FCC, va obtenir una puntuació total -incloent els criteris objectius i els subjectius- de 95,09 punts, mentre que Nordvert en va obtenir 94,24. Aquesta empresa va presentar un recurs en què qüestionava la valoració dels criteris subjectius, és a dir, les millores que presentaven les empreses.

En la seva resolució, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha considerat que no estaven prou definits els criteris de valoració dels criteris subjectius en el plec de clàusules, malgrat que l’Ajuntament havia argumentat que l’explicació tècnica de com s’havien puntuat els criteris subjectius “havia estat un exercici de transparència” i que “els criteris tècnics de qui valora no havien estat arbitraris”.

Segons el consistori, Nordvert reclamava que se li atribuïssin un seguit de puntuacions que la convertirien en guanyadora del procediment. L’òrgan administratiu col·legiat, però, ha recordat que la seva és una funció estrictament revisora dels actes impugnats i que no li correspon valorar ofertes ni adjudicar contractes.

A més de tancar l’expedient anul·lat, el dictamen que es tractarà en el ple municipal de dijous proposarà encomanar a la regidoria de Via Pública i Manteniment la redacció de la documentació tècnica necessària per a la contractació del servei que s’ajusti a la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.

En aquest sentit, el regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino, ha explicat que es descarta presentar recurs un contenciós administratiu per no endarrerir la contractació del nou servei de neteja viària de municipi. Mentre no s’obre el nou procés, el regidor ha indicat que buscaran implementar una actuació per millorar l’actual servei de neteja viària, “que està antiquat i és insuficient”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: