Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Consell Comarcal del Tarragonès aprova un pressupost de 17,5 milions per al 2018

El pressupost s'incrementa en un 11,57 % i s'amplia en una trentena el nombre de treballadors / Les subvencions als serveis escolars augmenten en un 54 %

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid, flanquejat pels consellers Pere Virgili (PDeCAT) i Begoña Floria (PSC) El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid, flanquejat pels consellers Pere Virgili (PDeCAT) i Begoña Floria (PSC) CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 16 Gener 2018 07:49

El ple del Consell Comarcal del Tarragonès ha aprovat un pressupost de 17.449.239,81 euros per a aquest 2018. La xifra representa un increment de l'11,57 %, respecte al pressupost de l'any anterior que era de poc més de 15 milions d'euros. De nou, les polítiques territorials i socials es veuran afavorides amb aquests pressupostos que tenen també la voluntat de continuar amb el compliment puntual dels compromisos econòmics de la institució per mantenir-la sanejada econòmicament.

Tot plegat fa que el pressupost d'aquest 2018 prevegi un augment del 45 % dels ajuts per a les famílies i les entitats sense ànim de lucre. Un conjunt d'ajuts que passen dels 2.524.631 € al 2017, als 3.664.756 € en aquest 2018.

En aquest sentit també, l'àrea de Benestar Social gestionarà un total de 4.100.000 €. Precisament, aquest departament presentarà canvis de cara a aquest 2018, quan implementarà quatre nous serveis. En concret, s'implantarà el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF), el Servei d’Intervenció Diürna (SIS), el Servei d’Intervenció a les Famílies Extenses (SIFE) i el Servei de Transport a Centres de Dia a les Persones Grans. A banda, l'àrea continuarà gestionant els programes que actualment es presten, com són els equips bàsics, l'ajuda a domicili, immigració, transport adaptat, violència de gènere i urgències socials. El desenvolupament de tots aquests serveis suposarà la contractació de prop de 30 professionals més.

Suport als estudiants i foment de l'ocupació

Un altre gran paquet d’actuacions previstes per a aquest 2018 en els pressupostos del l'ens supramunicipal, és el que engloba les accions relacionades amb el món de l’ensenyament. Les subvencions als serveis escolars augmentaran la seva dotació en un 54 %. Concretament, la gestió de les beques menjador rebrà una dotació de 5.700.000 €.

D'altra banda, el foment de l'ocupació és una altra de les fites marcades en el nou pressupost del Consell Comarcal del Tarragonès. És per això que es preveu la incorporació de 28 persones contractades a través de diferents plans d'ocupació.

Un servei vital per als municipis

Un altre dels departaments que s'enduu bona part del pressupost del Consell Comarcal del Tarragonès, és el de Medi Ambient. Entre els serveis prestats a través d'aquesta àrea destaca el Servei de Recollida de Residus, el Servei de Neteja Viària i el de Neteja de Platges, la gestió de les sis deixalleries fixes de la comarca i la deixalleria mòbil i el Servei de Recollida Selectiva de Residus, entre d'altres. La gran fita d'aquest departament per al 2018, és la renovació del contracte de la brossa que ha de comportar millores notables per als ajuntaments que reben aquest servei.

Augmenta l'aportació de la Generalitat

Finalment, i pel que fa al capítol d’ingressos del pressupost de la Corporació, cal destacar que la partida més important és la de les transferències corrents, que corresponen a la prestació de serveis transferits, bàsicament per part de la Generalitat. Aquesta partida suma 16.634.773,07 € i ha tingut un increment del 13,10 % respecte a l’any anterior. Així doncs, el 59 % dels ingressos del Consell provenen de la Generalitat; el 33 %, dels ajuntaments i prop d'un 6%, de la Diputació. El 2 % restant provindria d'altres fonts.

Pel que fa a les despeses, les partides de compra de béns corrents i serveis (7.748.840,82 €), les de personal (4.870.531.51 €) i les transferències corrents, són les més importants.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: