Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP de Tarragona exigeix que s’elabori el reglament municipal de la deixalleria

A més denuncien “la desídia de l’equip de govern respecte la necessitat de regular la deixalleria municipal”

Abocador il·legal al polígon Les Gavarres Abocador il·legal al polígon Les Gavarres MARINA MARTÍNEZ
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 19 Gener 2018 14:55

El grup municipal de la CUP a Tarragona exigeix que “s’elabori el reglament municipal de la deixalleria”. El passat 22 d’abril del 2016, es va aprovar per unanimitat en Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona la moció presentada pel grup de tuitaires #TgnTT que posava sobre la taula l’escàndol dels abocadors il·legals i la necessitat de millora de la gestió de la deixalleria. Tal i com explicava el text de l’exposició, es van anar destapant una sèrie d’abocadors “repartits per tota la geografia del terme municipal, els quals causaven alt risc d’incendi i un perill real per a la població i per al medi ambient”. També apuntava al “mal funcionament” de la deixalleria municipal com a possible causant de l’aparició d’aquests abocadors il·legals, denunciant que no existia una regulació que justifiqués els impediments que es posava als usuaris, com per exemple que “no permetin dipositar tota la runa generada per una obra tot i tenir la llicència d’obra menor”. La gestió de la deixalleria, a càrrec de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) pel contracte de concessió administrativa de recollida de residus, no estava subjecta a cap protocol de funcionament que donés resposta a les necessitats dels usuaris. Amb l’aprovació de la moció es va acordar que, per tal de posar-hi solució, l’Ajuntament elaboraria el reglament de la deixalleria “en el termini màxim de tres mesos”.

Tot i així, la CUP afirma que després d’un any i un mes hi va haver la primera convocatòria de la Comissió d’Estudi per a l’elaboració del Reglament de la Deixalleria Municipal en el qual es va presentar la proposta del ‘Reglament d’ús del servei municipal de deixalleria de Tarragona’. Posteriorment, “es van donar 10 dies per fer les esmenes al document, durant els quals la CUP vam fer arribar les nostres aportacions i, a partir de llavors, no n’havíem tingut més noticia”.

Per això, la CUP denuncia “la desídia del govern de l’Ajuntament” respecte la necessitat de regular la deixalleria municipal i fer front a la problemàtica dels abocadors il·legals. A més, els cupaires exigeixen que “es reprengui la feina, s’elabori i s’aprovi, d’una vegada per totes, un reglament municipal de la deixalleria que faciliti la gestió dels residus, elimini les traves injustificades que denunciava la moció i, així, es redueixi la quantitat d’abocadors il·legals”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: