Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pellicer aposta per eixamplar el centre de Reus més enllà del tomb de ravals

L'alcalde ofereix una xerrada al Centre d'Amics de Reus davant d'una quarantena aproximada de socis de l'entitat

Carles Pellicer, durant la conferència al Centre d'Amics de Reus Carles Pellicer, durant la conferència al Centre d'Amics de Reus JOSEP GALLOFRÉ
Vida Municipal Jordi Siré/ Reus Digital
Dissabte, 20 Gener 2018 10:39

L'alcalde, Carles Pellicer, anunciava dijous a la nit la seva intenció de "desplaçar" el concepte tradicional "de centre de la ciutat més enllà de la plaça del Mercadal i del Prim" amb la posada en marxa de la remodelació de la plaça de la Sang. La seva "xerrada informal" a la seu del Centre d'Amics de Reus davant de prop d'una quarantena de socis va servir per posar èmfasi en aquesta actuació, que es durà a terme tot just després de finalitzar les obres de la plaça Catalunya. La intenció és garantir un tram de peatonalització en aquest espai per ampliar el que va anomenar com "circuit de caràcter humà" que superi els ravals amb sensació de continuïtat, "amb presència de comerços i terrasses".

Allunyat del format de la tradicional conferència de ciutat, i obert a respondre a les preguntes dels socis, Pellicer va repassar la seva gestió política i econòmica amb un missatge optimista i sense cap novetat de pes, encara que amb un parell d'apunts que es preveuen noticiables a curt termini. El primer és l'alerta sobre la sequera. "Hem de gestionar millor l'aigua", advertia. "Estem comprant molta aigua de l'Ebre" a través del CAT "i farem algunes inversions juntament amb Aigües de Reus" per habilitar pous. Alhora, deixava anar que "abans de l'estiu començarem la remodelació de l'Espai del Castell" de cara a convertir-lo "en un espai obert a la ciutadania", farem algunes inversions per donar una mica més de contingut al Centre Gaudí, asafaltarem tota la zona d'edificis del barri Gaudí per treure la sensació de fang" i avançava una futura cessió per l'escola Joan Rebull d'un solar destinat a que hi pugui aixecar un pavelló dins del projecte del Parc de Mas Mainer.

Pellicer es va presentar com "un home de pactes i acords" capaç de tirar endavant en el seu primer any com a alcalde els pressupostos amb el suport de la CUP. Tanmateix, va exclamar que Reus "és l'únic ajuntament de Catalunya que no ha incrementat la pressió fiscal en els darrers sis anys" lamentant, en el fons, haver de prorrogar de nou les ordenances fiscals "sense poder pujar ni l'IPC". Un dels efectes de governar en minoria, que no impedeix en canvi treure a passejar una "gestió econòmica que ha reduït en un 50% el deute que tenia l'ajuntament entre els anys 2011 i ara. Llavors era de 405 milions d'euros i la previsió per a finals del 2018 és que sigui de 213 milions".

En el que sí va voler fer especial incís és en la necessitat d'aprofitar el bon regust de boca que ha deixat la capitalitat cultural del passat 2017. I per aprofitar el rebuf i donar continuïtat a aquesta "projecció de país de la ciutat" s'està concentrant per enguany un spin-off en forma de "ser ciutat de la Música". Un concepte que el propi Pellicer va admetre que "no existeix arreu del món" i del qual no en va donar més detalls.

Les preguntes dels presents, més que de grans titulars, feien referència a qüestions quotidianes. Des de voler saber quines de les obres anunciades en millora de carrers vindran gravades per contribucions especials als veïns fins el tema, inesgotable, dels excrements dels gossos. Un aspecte en el que Pellicer es va voler mostrar especialment contundent afirmant que "continuem a la caça i captura dels propietaris que no els recull.". L'operatiu es basa en dos agents de la Guàrdia Urbana de paisà que es dediquen a recórrer la ciutat de bon matí posant sancions. Un dispositiu destinat a "millorar la convivència" i que va servir l'alcalde per fer una defensa de les ordenances de civisme.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: