Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La reubicació del transformador del barri Immaculada, el projecte més votat als Pressupostos participatius de Reus

La il·luminació dels passos de vianants a l’avinguda dels Països Catalans i altres vies també ha obtingut molta demanda / En total, es faran realitat 14 projectes

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, han fet balanç dels primers Pressupostos Participatius L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, han fet balanç dels primers Pressupostos Participatius DCC AJUNT. REUS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 20 Març 2018 13:20

Un total de 14 projectes seran realitat en els pròxims mesos, gràcies al vot de la ciutadania reusenca. Avui s'ha fet balanç del primer procés de Pressupostos participatius organitzat a Reus, amb 749.200 euros de pressupost; 8.349 vots emesos i la participació de 2.946 persones, i amb una participació per sobre d’altres municipis que han iniciat per primera vegada processos similars.

La reubicació del transformador del barri Immaculada, en l’apartat de grans projectes, i la il·luminació dels passos de vianants a l’avinguda dels Països Catalans i altres vies, en l’apartat de petits projectes, han estat les idees més votades.

Pel que fa als grans projectes, aquests han estat els més votats: Reubicació del transformador del barri Immaculada (547 vots): 150.000 euros; Instal·lació d’elements adaptats per als nens amb mobilitat reduïda als parcs de la ciutat (514 vots), amb un pressupost de 100.000 euros; Arranjament del barranc del barri Montserrat (472 vots). Pressupost de 91.000 euros; i Creació d’un parc per a famílies (395 vots), amb un pressupost de 150.000 euros.

Els cinc petits projectes més votats han estat: Il·luminació dels passos de vianants a l’av. dels Països Catalans i altres vies (542 vots), amb un pressupost de 48.000 euros; Instal·lació de nous desfibril·ladors als centres cívics de Reus (534 vots): 16.200 euros; Instal·lació d’un parc infantil al barri Montserrat (524 vots): 30.000 euros; Remodelació del parc d’Àngel Guimerà (464 vots): 45.000 euros; i Millores en la senyalització dels camins i els seus enllaços (405, vots): 20.000 euros.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha felicitat i agraït a la ciutadania que ha participat en el procés de votació: “El seu gest d'estima cap a la ciutat, perquè han demostrat que volen un Reus millor i s'han implicat i compromès a decidir com fer-lo”. I ha afegit: “Avui Reus és millor: podem dir que tenim un Reus més democràtic i més participatiu i gràcies a aquest procés també gaudirem d'uns nous serveis que respondran directament a les necessitats i voluntat dels nostres veïns”.

Per la seva part, la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha afegit que al final d'aquest procés “hem fet una ciutat més madura democràticament, ja que hem dedicat un esforç a pensar-la entre tots i totes”.

El procés continua

Una vegada els serveis tècnics comencin a dissenyar cadascún dels projectes, es posaran en contacte amb la ciutadania que els ha proposat per tal de detallar les idees i executar el projecte, tal i com s'havia pensat en la seva presentació.

Pel que fa als projectes que no han resultat guanyadors —igual que es va fer amb la fase de propostes—, es posaran en coneixement de les regidories per tal que en tinguin constància i els puguin tenir en consideració en futures actuacions.

La plataforma Reus Participa

Per fer possible el procés de participació ciutadana, es va estrenar la nova eina digital de l'Ajuntament de Reus per a la participació 'participa.reus.cat', basada en programari lliure i desenvolupada en obert per articular processos de participació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: