Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jordi Solé (PSC) dimiteix com a primer tinent d'alcalde de Torredembarra

Solé dona aquest pas després que trenqués la disciplina de vot del partit en la moció per penjar una pancarta a l'Ajuntament amb el lema 'Llibertat presos polítics' / Seguirà com a regidor de Turisme i Ensenyament

El regidor Jordi Solé (PSC) en una imatge d'arxiu El regidor Jordi Solé (PSC) en una imatge d'arxiu INFOCAMP
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dimecres, 21 Març 2018 15:40

El fins ara primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Torredembarra, Jordi Solé (PSC), ha comunicat la seva renúncia al càrrec aquest matí a la Junta de Govern Local per desavinences amb el seu partit en temes de política nacional. Solé ha donat aquest pas després que en l'últim ple trenqués la disciplina de vot del seu partit, ja que va ser l'única regidor del PSC que es va abstenir i no va votar en contra d'una moció en què s'acordava penjar una pancarta amb el lema 'Llibertat presos polítics' a la façana de l'Ajuntament.

Per Solé, la decisió respon a un acte de coherència personal i política: "En aquests moments, jo ja no puc representar com a tinent d'alcalde a aquells electors que em van votar i passo la torxa a un altre company". Jordi Solé, però, mantindrà les seves reponsabilitats com a regidor de Turisme i d'Ensenyament i aclareix que no dimiteix com a regidor perquè les discrepàncies amb el partit són amb temes de política nacional, no local: "Si bé no estic d'acord en la connotació de la frase "presos polítics", ni que es pengi una pancarta a la façana de l'Ajuntament, tampoc estic d'acord que hi hagin aquests "polítics presos" per una qüestió preventiva que no es justifica per enlloc, ni per una qüestió de rebel·lió perquè no n'hi ha hagut".

Ara és el PSC de Torredembarra qui haurà de decidir qui serà el seu substitut en el càrrec, tot i que molt probablement l'acabi exercint l'actual portaveu del grup municipal socialista, Valeriano Pino. En aquest sentit, l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC), ha assegurat que la renúncia de Solé no afecta la continuïtat del pacte de govern amb el PSC ni la feina que s'està fent fins ara, ja que "es tracta d'un assumpte intern dels socialistes", a la vegada que afegeix que és el PSC qui ha de nomenar el nou primer tinent d'alcalde.

 

 

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: