Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC s'atribueix el mèrit de projectar un BCN World més beneficiós per Salou

Segons ERC de Salou, les millores proposades pel partit demostren ara que "só justes i ajustades a dret"

Alexandre Boquet, portaveu del Grup Municipal d'ERC a Salou. Alexandre Boquet, portaveu del Grup Municipal d'ERC a Salou. CEDIDA.
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 30 Desembre 2016 18:05

El Consorci del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) va informar dimecres favorablement sobre el nou Pla Director Urbanístic (PDU) del projecte conegut com BCN World, incorporant les al·legacions presentades per Salou, un pas preceptiu per l'aprovació definitiva de la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya. A propòsit d'aquest acord, el grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Salou ha recordat que, en el ple en què es van aprovar les al·legacions, el passat 2 de novembre, els dos regidors d’ERC van votar a favor "perquè es va presentar un document tècnic que recollia un seguit de propostes de millora al PDU proposades pel nostre grup en les al·legacions inicials de desembre de 2015". Pel que fa a l’informe aprovat al ple, en l’apartat de les infraestructures de mobilitat i respecte als accessos al CRT, es demanava una proposta "més rigorosa i integrada en el territori", d’acord amb es infraestructures actuals, amb els ajustos i modificacions que es requereixin, assenyala Esquerra en un comunicat.

Tot i això, ERC continua tenint dubtes sobre l’afectació de la mobilitat malgrat la nova proposta que fa el nou PDU. Segons el grup de l'oposició, l’informe de l’arquitecte municipal "ens dóna la raó que hi ha moltes possibilitats que hi hagi embussos i molts problemes quan el nou centre funcioni". El document aprovat per unanimitat també recollia altres aspectes relatius a les cessions obligatòries d’Espais Lliures i Equipaments. A més, pel que fa a la cessió del 15% de l’aprofitament urbanístic, que l’anterior PDU ignorava, i quantificat en 45 o 73 milions d’euros –, "es demanava que el document concretés de forma explícita i clara que el beneficiari final ha de ser el Consorci del CRT, encarregat de distribuir-los entre els dos ajuntaments en funció dels acords establerts", apunta ERC de Salou.

L'acceptació per part del consorci d'aquestes al·legacions, i per tant, de tots aquests aspectes explicats amb detall, "demostra que les millores constants proposades per Esquerra al projecte del nou BCN Worod són justes i ajustades a dret", afirmen els republicans. Al mateix temps, ERC també considera que ara ja no tenen credibilitat "les acusacions que sovint fa el govern de Granados a Esquerra d'entorpir aquest projecte, que els volien aprovar a corre-cuita sense estudiar si es podien millorar aspectes que perjudicaven al nostre municipi". 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: