Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’ICIQ obre el seu món a internet

Un nou web posa experiments i coneixements a l’abast dels interessats

El nou espai web de l'ICIQ permet acostar-se a la ciència de manera desacomplexada, però sense perdre el rigor El nou espai web de l'ICIQ permet acostar-se a la ciència de manera desacomplexada, però sense perdre el rigor ICIQ
Ciència Agnès Llorens
Dilluns, 09 Octubre 2017 08:47

Una finestra pràctica, fàcil d’entendre i que pot aportar-nos estones de diversió, però també d’aprenentatge. Aquests són els grans avantatges que suposa la posada en funcionament de l’ICIQ Virtual Lab, un nou espai web que ha obert l’Institut Català d’Investigació Química amb la intenció d’apropar la ciència d’una manera senzilla, però completa, a totes les persones que estiguin interessades a aprendre més i també a passar una bona estona.

La pàgina es pot consultar a través de l’adreça http://labvirtual.iciq.es/ i ofereix un bon grapat de continguts que s’adapten a diferents edats, nivell de coneixements i necessitats. D’una banda, la secció “els nostres apunts” ofereix les bases teòriques sobre conceptes importants –i sovint complicats d’explicar– com ara la catàlisi, els principis actius o la cromatografia. La millor opció per experimentar des de casa –i amb nens de totes les edats– amb el vessant pràctic és a través de les experiències pràctiques que es recullen en l’àrea “Química en família”, un espai que agrupa experiències pràctiques senzilles de fer, que requereixen productes que es poden trobar en qualsevol supermercat i que, a més, obtenen resultats sorprenents que obren el torn a la reflexió i al diàleg.

El web també ofereix un altre apartat en el qual proposa més experiències dirigides a professors i educadors, en les quals es pot experimentar amb diferents tipus de reaccions químiques. “Demanem registre per assegurar-nos de la majoria d’edat i també per poder determinar quins són els continguts que més interessen”, destaca el comunicador científic de l’ICIQ Fernando Gomollón, que recorda que la tasca de divulgar coneixements és “una part important de l’activitat de l’ICIQ, motiu pel qual actualitzarem els continguts del web a partir de poder observar quins són els que tenen més interès”. En definitiva, la ciència arriba a casa a través d’internet.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: