Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La ‘zona zero’ de Tarragona

Molts comerciants de la plaça del Mercat denuncien pèrdua de clients i acumulació de brutícia als locals

Terrasses i altres comerços conviuen amb el solar abans ocupat per la carpa provisional del Mercat Central de Tarragona Terrasses i altres comerços conviuen amb el solar abans ocupat per la carpa provisional del Mercat Central de Tarragona AZAHARA PALOMARES/EL PUNT AVUI
Comerç Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimarts, 18 Juliol 2017 08:45

Per alguns, el malson de les obres del Mercat Central de Tarragona encara no s’ha acabat. La inauguració de l’equipament al mes de març i el punt final a deu anys de projecte han deixat un epíleg que està fent una mica més complicat aquest estiu a diversos comerços de la plaça Corsini, un sector que va ser dels que més van patir els efectes d’una dècada d’obres.

Gran part de la plaça està actualment sense pavimentar i tancada després que el mes passat es completés el desmuntatge de la carpa provisional on van treballar els paradistes. Les obres d’urbanització de la plaça seran a càrrec del Ministeri de Foment i, tot i que els treballs ja han estat adjudicats i l’Ajuntament de Tarragona confia que les obres començaran “en breu”, no hi ha una data d’inici i el sector comercial està resignat a haver de conviure amb aquesta particular zona zero tarragonina fins passat l’estiu.

“Està frenant molts clients a venir a comprar. I qui sí que està fent negoci perquè a l’estiu té més clients no n’està tenint tants com podria amb una plaça arreglada”, es lamenta Montserrat Calvet, encarregada d’una botiga de dolços a la plaça Corsini. El desnivell existent a l’espai abans ocupat per la carpa provisional i la runa obliguen a mantenir unes tanques a tot el perímetre de la plaça, i això fa que els vianants hagin de resseguir un estret itinerari pel voltant. “En comptes d’haver guanyat amb la inauguració del mercat, hi hem perdut. Hem passat d’estar a la porta de la carpa provisional, a quedar-ne lluny i amb un pas complicat des de la porta principal. Qui va just de temps, ja no vindrà aquí”, assenyala August Pagès, que regenta una cafeteria.

La imatge atípica de les terrasses convivint amb l’estampa de la plaça sense pavimentar també preocupa els propietaris de locals de restauració, tot i que reconeixen que les dates estiuenques i la presència de turisme –que ha començat a incloure el Mercat Central en la seva ruta per la ciutat– sí que estan mantenint viu el negoci. “Per nosaltres, el problema seria que comencessin les obres durant l’estiu; que s’esperin a l’octubre per no perjudicar-nos més”, afirma Rosa Rollán. D’altres, però, es lamenten de la brutícia que va vinculada al fet de tenir la plaça a mig fer. “Si fa una mica de vent, s’aixeca molta polseguera, i creiem que la neteja que hi està fent l’Ajuntament no és suficient”, es lamenta Albert Altura, responsable d’un restaurant.

El retorn de les màquines, però, també desperta en molts comerciants la por d’un nou retard i dels inconvenients que comportarà. “Hem renunciat a les vacances a l’agost per reservar-les per als dies que les obres ens obligaran a tancar, ja que ens quedarem sense terrassa. Ens preocupa que s’allargui més del compte”, assegura Altura. La disparitat de terminis entre els oficials de Foment –que parla de setze mesos– i els que defensa l’Ajuntament –que es refereix a sis– contribueixen a incrementar la preocupació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: