Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Campanya per promoure el coneixement i ús del català al comerç local de Tarragona

PIMEComerç Tarragona i el Centre de Normalització Lingüística col·laboraran per estendre el coneixement i ús del català al comerç local

Signatura del conveni de col·laboració entre PIMEC Comerç de Tarragona i el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del CNL de Tarragona Signatura del conveni de col·laboració entre PIMEC Comerç de Tarragona i el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del CNL de Tarragona CEDIDA
Comerç Redacció Infocamp
Dissabte, 13 Gener 2018 15:30

Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la normalització lingüística, i Florenci Nieto, president de Pimec-Comerç Tarragona, han signat un acord de col·laboració entre les dues organitzacions el divendres 12 de gener de 2018, a la seu tarragonina de la patronal catalana. Amb aquest document, Pimec-Comerç Tarragona s'adhereix al Pla de normalització lingüística per al comerç de Tarragona que el CNL va posar en marxa el 2016 i, després d'un any de desplegament, continua aplicant-se aquest 2018.

L'objectiu d’aquesta col·laboració és que l'organització Pimec-Comerç Tarragona s'impliqui amb el Pla, participi i es beneficiï de les seves propostes i, alhora, faci d'enllaç entre el CNLT i les organitzacions, empreses i comerços associats a Pimec per fer-los arribar diverses propostes del pla destinades al comerciant com ara l'oferta formativa, sessions de sensibilització per a empreses i organitzacions de comerciants i empresaris sobre l'ús del català, campanyes ludicolingüístiques de sensibilització, difusió de la normativa lingüística aplicable a partir del Codi de Consum, campanya del Voluntariat per la llengua i l'intercanvi bidireccional d'informació d'interès mutu, entre altres coses.

Comprar i vendre en català és natural

Durant l'acte de signatura, Franquesa ha manifestat que "vendre en català a Catalunya és natural i poder comprar en català a Catalunya és natural i, en una situació sociolingüística complexa, amb un 17,5% de nascuts a fora de l'Estat, aquesta població necessita temps per aprendre la llengua i eines per practicar-la".

En aquest sentit, "Pimec és un excel·lent mediador perquè el català arribi al comerç i arribi al ciutadà", ha remarcar la presidenta del CPNL, "i la signatura d'aquest acord rebla la bona feina que fa i s'ha fet des de les nostres respectives organitzacions i la voluntat de continuar".

Per la seva banda, Florenci Nieto, ha incidit en la importància del comerç de proximitat com una de les riqueses del país, un pal de paller de l'economia catalana igual que la llengua és un element de cohesió i pal de paller de la nostra societat i, per tant, "una de les nostres riqueses que ha de ser present al nostre comerç de proximitat".

El president de Pimec-Comerç Tarragona també ha destacat que "Tarragona és un dels territoris amb més incidència de la nova immigració. Nosaltres els acollim i ells han de vincular-se a la nostra societat". I aquesta visió de la societat, combinada amb la vocació de Pimec de promoure l'arrelament del comerç al territori, fan que, segons valora Nieto, "l'aliança amb el Consorci per a la NL és una fortalesa perquè una de les coses que ens arrela al territori és la llengua."

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: