Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns s'oposen al pla urbanístic de la Budellera

Les federacions veïnals de Llevant i Ponent i la Plataforma Salvem la Platja Llarga consideren desmesurada la zona comercial i residencial. Veuen el pla com una amenaça per a la platja Llarga

Imatge virtual de com quedaria la zona residencial i comercial, segons el PP24 de la Budellera. Imatge virtual de com quedaria la zona residencial i comercial, segons el PP24 de la Budellera. FAV LLEVANT.
Urbanisme Josep Cartanyà
Dimecres, 16 Novembre 2016 08:40

La Federació d'Associacions de Veïns de l'Àrea de Llevant de Tarragona, amb el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (Ponent) i la Plataforma Salvem la Platja Llarga, s'oposa a l'aprovació definitiva del pla parcial 24 de la Budellera. Els veïns presentaran al·legacions i emprendran accions per canviar el projecte. La FAV Llevant, després d'estudiar el pla amb experts en urbanisme, enginyeria, arquitectura urbana i medi ambient, considera que “no queda garantida la viabilitat tècnica i econòmica del pla parcial ni respecta determinats requeriments establerts pel pla general de la ciutat”, tal com explica la presidenta, Gemma Fusté.

Els veïns critiquen la previsió de 35.000 metres quadrats d'usos comercials, que s'habilitaran majoritàriament en una gran àrea al voltant de la rotonda de la Via Augusta, comparable amb les Gavarres. Les entitats asseguren que l'àrea trencarà l'harmonia del litoral, com també els edificis de fins a dotze plantes. El PP24 preveu cap a sis mil habitatges nous, que suposaran un increment de població d'entre dotze mil i divuit mil persones, un creixement que els veïns consideren “desmesurat”. També critiquen que els pisos de protecció oficial es concentrin en un mateix àmbit, en comptes de distribuir-los per afavorir la cohesió social. Els veïns també alerten que el pla afectarà negativament la platja Llarga i col·lapsarà la mobilitat de l'entorn, on es preveu el pas diari de 125.000 vehicles més.

Un aparcament al camí històric de les Salines

L'AV Monnars-Solimar ha alertat que el PP24 La Budellera suposa una amenaça per al camí de les Salines, un sender històric que uneix la platja Llarga amb l'interior. La seva presidenta, Elvira Vidal, denuncia que el pla urbanístic “pretén pavimentar el camí i convertir-lo en un aparcament per a 500 cotxes”. Vidal recorda que, a més dels veïns, aquest camí és concorregut per corredors, ciclistes i vianants. Els veïns també consideren greu que, aprofitant la neteja del bosc de l'entorn i enmig del període d'al·legacions, l'Ajuntament ja permeti l'aparcament en aquesta zona: “Vam veure vehicles al mig del camí, impedint el pas dels vianants i amb el consentiment de la Guàrdia Urbana.” Com a conseqüència d'això, els veïns ja s'han trobat restes de plàstics, ferros i material d'obra. Vidal considera que el camí de les Salines i el bosc que l'envolta “s'haurien de conservar i catalogar dins de l'Anella Verda”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: