Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els premis de periodisme Mañé i Flaquer de Torredembarra celebren els trenta anys

Com a novetat es comptarà amb una website per donar a conèixer els treballs i la trajectòria d’aquest esdeveniment

Angelo Attanasio, un periodista freelance va ser el guanyador dels premis amb el seu treball 'Detrás del paraíso' de l'edició anterior Angelo Attanasio, un periodista freelance va ser el guanyador dels premis amb el seu treball 'Detrás del paraíso' de l'edició anterior ANNA F.-AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA
Comunicació Marina Martínez
Dimecres, 10 Mai 2017 13:05

Els premis de periodisme Mañé i Flaquer de Torredembarra –organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i Repsol-, arriba a la seva 30a edició essent els premis de periodisme més antics de Catalunya. Enguany, es comptarà amb algunes novetats com la creació d’una website per donar a conèixer els treballs i la història d’aquests premis; es farà un recordatori de les diverses persones que han guanyat en altres edicions i que, per tant, han format part; i també canviaran els períodes de presentació i el format d’entrega amb l’objectiu de facilitar als participants el lliurament dels seus treballs.

Com ja es va esdevenir els altres anys, en aquests premis hi haurà dues categories per participar sobre comunicació local on la temàtica serà la vila de Torredembarra en qualsevol dels seus aspectes –amb dotació de 2.000 euros- i, per altra banda, la categoria de periodisme turístic on s’admetran treballs relatius a qualsevol indret del món –amb dotació de 6.000 euros. El jurat estarà format per diversos professionals del món del periodisme com el director de SER Catalunya, Josep Maria Girona, o la presidenta de la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Sara Sans.

La persona guanyadora es donarà a conèixer a la tardor del 2017 –aproximadament al mes de novembre- a través d’ una gala especial que se celebrarà al Casal amb diverses activitats per a tothom qui vulgui assistir a més dels participants i els premiats. El guanyador o guanyadora podrà col·laborar amb l’Ajuntament de Torredembarra elaborant un contingut informatiu per a la difusió del municipi.

Bases de participació

Els treballs s’hauran de presentar acompanyats de les referències personals de l’autor –foto, còpia del DNI i telèfon de contacte- abans del 30 de setembre del 2017 a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al consistori. Tal i com ha comentat la regidora de Cultura, Núria Batet, “la participació cada vegada és més alta i es busca, sobretot, originalitat, que arribi a tothom, que es vegi reflectida l’evolució del concepte de turisme i de comunicació i la introducció de les noves tecnologies”.

30 anys d’història

Aquests premis van començar amb la seva primera edició al 1970; tot i que no s’ha anat realitzant consecutivament. Des de l’any 2001, la convocatòria ha presentat dos apartats a concurs –periodisme turístic i un altre de comunicació local per a treballs que difonguin informació de Torredembarra-. En les últimes tres edicions s’ha anat augmentant la participació i, alhora, el seu ressò. El responsable de comunicació i relacions externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, ha recordat que com a empresa “es va començar a col·laborar amb aquests premis als anys 80 i, després d’un temps sense formar part, han tornat en les darreres cinc edicions”.

Joan Mañé i Flaquer va ser un periodista i escriptor nascut a Torredembarra que als vint anys es va traslladar a Barcelona. Va col·laborar en mitjans de comunicació com ‘La Discusión’ i va arribar a ser director del ‘Diario de Barcelona’.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: