Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La revista 'Estudis de Constantí' recorda una de les primeres visites a Centcelles

El número 33 de la publicació també recull un article sobre el crim de Sant Ramon i repassa casos de repressió franquista al municipi

Presentació del número 33 dels 'Estudis de Constantí' Presentació del número 33 dels 'Estudis de Constantí' CEDIDA
Comunicació Redacció Infocamp
Divendres, 29 Setembre 2017 18:29

El número 33 dels 'Estudis de Constantí' inclou aquest any set articles, d’alguns col·laboradors habituals de la publicació,com és el cas dels historiadors Lluís Papiol, que aporta un article que repassa algunes aportacions de Grècia i Roma i la seva influència a Catalunya amb les colònies d'Empúries i Tàrraco; Josep Maria Grau Pujol, que aporta dos articles que estan molt relacionats: en un parla del treball femení urbà i a l'altre del treball dels carreters i traginers. En tos dos casos es refereix al Camp de Tarragona i a les primeres dècades del segle XIX; el també historiador i arqueòleg Jaume Massó Carballido amb un article sobre una de les primeres visites que es va fer a Centcelles. Es tracta de la visita que va fer l'Associació d'Excursions Catalana el 1883 i que té a veure amb el re-descobriment del monument.

La publicació d’enguany també inclou un article de Martí Rom sobre el crim de Sant Ramon, un assalt violent als masovers del Mas de Sant Ramon el 1857. Els fets van tenir molt de ressò a tot el país fins al punt que se'n va publicar una crònica en forma de romanç. Per la seva banda, el jove historiador Albert Solé, s’estrena als 'Estudis de Constantí' amb un repàs molt detallat dels casos de repressió franquista perpetrats just després de la Guerra Civil pel Tribunal de Responsabilitats Polítiques. El número es completa amb un article de Josep Franquès, responsable de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran a Constantí, que es fan al Sindicat Agrícola, i que aporta informació sobre com ha evolucionat aquest projecte de l’àrea social de la URV durant els darrers anys.

La miscel·lània es va presentar aquest dijous 28 de setembre, a la Biblioteca Municipal, amb la presència de l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, i la regidora de Cultura, Dolors Fortuny. L'acte va ser presentat per Pilar Sada, conservadora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) i persona molt vinculada al patrimoni històric de Constantí, concretament amb la coordinació del projecte 'Centcelles, el nostre objectiu' que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí i tots els centres educatius del municipi. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: