Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona Impulsa reconeix amb els premis l’esperit emprenedor al territori

Aquest dimecres s'han lliurat els Premis Empresa Tarragona Impulsa, així com les beques del programa Yuzz i el Tarragona Open Future

Foto de família dels premiats dels Premis Empresa Tarragona Impulsa 2017 Foto de família dels premiats dels Premis Empresa Tarragona Impulsa 2017 MAURI
Empreses Redacció Infocamp
Dijous, 22 Juny 2017 13:39

L’acte de lliurament dels Premis Empresa Tarragona Impulsa, així com les beques dels programes d’acceleració empresarial Yuzz i Tarragona Open Future, ha tingut lloc aquest dimecres, 21 de juny, al vespre. El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, va presidir la cerimònia, que va tenir lloc al saló d’acte de l’Ajuntament de Tarragona. El Premis Impulsa tenen l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor i donar suport a la creació de noves empreses a l’àrea d’influència de Tarragona. Per això, els finalistes i guanyadors són premiats amb una quantia econòmica; en total, la dotació és de 13.000 euros entre tots els guardonats.

Les bases del concurs contemplen tres categories. Per una banda, es valoren els projectes empresarials en fase d’idea; per una altra, les empreses constituïdes durant els darrers anys; i, per últim, la promoció de l’emprenedoria per a centres educatius. Tots els projectes empresarials presentats tenen el seu domicili fiscal i el lloc de treball al Tarragonès, el Baix Penedès, l’Alt Camp o el Baix Camp, mentre que els centres educatius són del municipi de Tarragona.

Els projectes premiats

En aquesta cinquena edició dels Premis Empresa Tarragona Impulsa s’han presentat 22 projectes, dels quals s’han premiat tres a cadascuna de les categories. El guanyador del premi a la categoria de projectes empresarial en fase d’idea, amb 3.000 euros de dotació econòmica, ha estat Litigest, una empresa que vol donar un servei de gestió de la comercialització i venda de béns embargats en el marc d’un procés judicial. La iniciativa d’Elisabet Cerrato i Rosa Casanova pretén liderar el sector de l’execució judicial dels béns, donant una solució alternativa a la subhasta judicial. En aquesta mateixa categoria els finalistes han estat Kamleon, de Jordi Ferré, Hèctor Gonzàlez i Pär Blanking, i Lexcoop, d’Esther Costa i Luciano Banchio, amb un premi de 1.500 euros per a cadascun dels projectes.

En la categoria d’empreses creades en menys de tres anys, el guanyador ha estat Ilusion+, de Pau Torres i Gina Córdova, també amb un premi de 3.000 euros. En aquest cas, l’empresa és una comercialitzadora de vi que escull bodegues de qualitat per etiquetar sota la marca Ilusion+ per fer consciència de les malalties neuro-degeneratives. A més, per cada ampolla es destina un euro a la fundació que el client decideixi. Actualment ja hi col•laboren la Fundació Miquel Valls, la Fundació Esclerosi Múltiple, la Fundació Noelia i la Fundació Luzon. Els finalistes de la categoria, amb un premi de 1.500 euros cadascun, han estat Tripacto, d’Albert Buira i Rosa Pujol, i Orliva, de Montserrat Serramià.

Per últim, l’Institut Martí i Franquès ha estat el guardonat, amb un premi de 1.000 euros, a la categoria del reconeixement a l’emprenedoria de centres educatius de secundària i postobligatòria, pel seu projecte ‘Aprenem a emprendre amb el Desafío Junior’.

Els premiats del programa Yuzz

Així mateix, també s’han lliurat els premis del programa Yuzz, adreçat a joves emprenedors amb projectes innovadors. En aquesta edició, han participat 50 joves menors de 31 anys, dels quals 12 van ser seleccionats i van poder fer la presentació. Entre els projectes presentats, cal destacar el predomini de temàtiques com l’educació, la mobilitat i els e-commerce.

La guanyadora del programa Yuzz ha estat Marina Almazan, amb el projecte Edmund. Es tracta d’una productora audiovisual amb personatges de plastilina per apropar l’ensenyament a alumnes de preescolar i primària. El premi inclou una dotació de 3.000 euros, un programa d’acompanyament de tres anys, així com un viatge a Silicon Valley i l’opció d’optar a un premi de fins a 30.000 euros, en cas de ser escollit el millor projecte Yuzz de tot l’Estat. Els finalistes han estat els projectes Becure, d’Ingrid Carranza, i Clodd, d’Álvaro Pérez. Tots dos han rebut una beca de 1.500 euros i tres anys d’assessorament.

Acceleració d’empreses amb Tarragona Open Future

Per últim, també s’ha fet la presentació pública dels guanyadors dels premis d’acceleració empresarial Tarragona Open Future, que ja es van conèixer el passat 22 de març. El projecte guanyador és ‘Petits Enginyers’, d’Adrià Garcés, amb una dotació de 3.000 euros i tres anys d’acompanyament a càrrec del Servei d’Emprenedoria de Tarragona Impulsa, i els finalistes són Cubikayak, de Jacint Subirats i Ignasi Martínez, i Matrice, de Gerard Ruf i Ariadna Queralt, amb 1.500 euros i també tres anys d’acompanyament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: