Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pimec sosté que només un 1% de les pimes han traslladat la seu

Ho recull una enquesta de la patronal, que xifra en 1.300 les que han fet el pas

PIMEC sosté que només un 1% de les pimes han traslladat la seu PIMEC sosté que només un 1% de les pimes han traslladat la seu PIMEC
Catalunya El Punt Avui
Dissabte, 21 Octubre 2017 08:47

Un 1% de les pimes diuen que ja han traslladat la seva seu social. Així es desprèn d’una enquesta de Pimec entre una mostra de 401 empreses associades, elaborada entre el 14 i el 18 d’octubre. Pimec calcula que aquest 1% equivaldria a unes 1.300 empreses, i, si bé el seu president, Josep González, considera que és un percentatge “petit”, reconeix que “té un impacte sentimental i de propaganda”. Una altra cosa, diu la patronal, és que tingui impacte econòmic o fiscal, perquè, com explica el seu director econòmic, Modest Guinjoan, “no implica traslladar activitat, i per això l’impacte econòmic és proper a zero”.

A més Pimec desvincula aquests trasllats de seus de pimes d’un efecte arrossegador per la marxa de les grans, si bé González es mostra més que crític amb el decret exprés del PP aprovat amb el suport del PSOE i Cs. A més, González posa en dubte els motius que han dut algunes grans a fer aquest pas: “Hi ha hagut moviments d’empreses cotitzades que fan pensar que hi pot haver suggeriments de fer el canvi de seu.”

L’enquesta de Pimec també mostra que un 79,3% de les pimes no s’han plantejat fer aquest pas i que només un 2,2% ho estan estudiant. A més, un 46% de les enquestades es mostren inquietes per l’escenari polític, i això es tradueix, per exemple, en el fet que un 19% han aturat o preveuen aturar inversions, i que un 24% han obert o obriran comptes fora de Catalunya.

Amb tot, el president de Pimec va llançar ahir dures crítiques contra “els discursos catastrofistes” i, sense citar-lo expressament, va ser especialment dur amb les paraules que el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, va dir sobre la possibilitat que a Catalunya es passi gana: “Si un català diu que es passarà gana, potser que revisi el seu nivell de catalanisme.” Pel president de Pimec és una “irresponsabilitat” generar alarma, perquè “pot afectar als llocs de treball i hem de cuidar la nostra economia per sobre de les ideologies”. Guinjoan també demana rigor al govern del PP: “Si diuen que el PIB creixerà menys per culpa dels catalans, que ho argumentin.”

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: