Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una empresa tarragonina fabrica membranes per atrapar el CO2

El material descobert per l’Institut Català d’Investigació Química separa el diòxid de carboni d’altres gasos i té aplicacions en el refinat de biogàs

L'equip de l'ICIQ que ha portat a terme el desenvolupament de les membranes L'equip de l'ICIQ que ha portat a terme el desenvolupament de les membranes ICIQ
Empreses Redacció Infocamp
Dilluns, 11 Desembre 2017 17:41

Un grup d’investigació de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) patenten un material que separa el diòxid de carboni d’altres gasos que es comercialitzarà a través d’una nova empresa derivada de l’ICIQ, Orchestra Scientific. L’empresa compta amb el suport d’inversors interessats aquesta tecnologia i busca col·laboradors que vulguin explotar el material, que té aplicacions en el refinat de biogàs, font d’energia renovable de gran potencial.

El material “atrapa” les molècules de CO2, això alenteix el seu flux i permet separar-les en les mescles de gasos. La tecnologia de l’ICIQ incorpora aquest compost en unes làmines de plàstic que enrotllades poden introduir-se dins de canonades i separen el CO2 de la resta de gasos. Aquesta tecnologia té utilitat en la purificació del biogàs i a diferència d’altres mètodes que s’utilitzen, més cars i contaminants, les membranes de l’ICIQ són més sostenibles i suposen un estalvi energètic superior. L’empresa Orchestra Scientific investiga noves aplicacions per les seves membranes, com la separació de CO2 d’emissions contaminants per poder recuperar-lo i evitar emetre a l’atmosfera.

El projecte va néixer amb la investigació en nous materials del grup del Professor José Ramón Galán Mascarós, amb el suport econòmic de la Fundació Obra Social “La Caixa”. També compta amb el suport de l’European Research Council (ERC) a través d’un ajut que permetrà desenvolupar la tecnologia i ha atret diversos inversors europeus. Actualment participa en diferents plans de formació i incubació dins el projecte ‘Tarragona Open Future’ que organitza l’Ajuntament de Tarragona amb la col•laboració d’agents socioeconòmics del territori.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: