Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Institut Martí i Franquès de Tarragona inicia la setmana del plurilingüisme

Tres exposicions, quatre activitats i la participació d’una trentena de professors transmetran als alumnes la importància de les llengües

Alumnes de 3r d'E.S.O del centre al primer taller de la setmana del plurilingüisme. Alumnes de 3r d'E.S.O del centre al primer taller de la setmana del plurilingüisme. MARINA MARTINEZ
Ensenyament Marina Martínez
Dilluns, 20 Febrer 2017 16:55

L’Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona ha iniciat, per primer any, la setmana del plurilingüisme entre els dies 20 i 23 de febrer. La tria d’aquests dies ha estat condicionada amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, el 21 de febrer, que va ser declarat per la UNESCO i donat que un dels objectius principals del centre és l'aprenentatge de llengües.

Durant aquests tres dies es realitzaran diverses activitats entorn a aquest tema. En primer lloc, es compta amb un total de tres exposicions. Una d’elles, sota el nom ‘El món a la llengua’ mostra un mapa mundi amb les llengües d’origen dels diferents alumnes de l’institut. Alhora, una altra exposició, ‘les llengües dels catalans’, fa una reflexió sobre la diversitat de llengües que hi ha als Països Catalans independentment del castellà i el propi català. I, l’altra exposició mostra diverses frases amb les llengües dels alumnes del centre escrites als vidres; per això, es titula ‘Els vidres parlen’. Tal i com explica el Cap d’Estudis de l’institut, Jordi Satorra, “comptem amb un total de 38 llengües maternes a l’escola”.

D’altra banda, també hi haurà quatre activitats que es realitzaran fora de les aules. Una d’elles, a càrrec de la professora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i autora del llibre protagonista de l’activitat, Montserrat Franquesa, s’ha realitzat aquest dilluns i ha comptat amb un taller de traducció d’alemany-català a partir de la novel•la ‘Train Kids’, de Dirk Reinhardt. Posteriorment, s’ha gaudit d’ una xerrada a càrrec de Renata Calderon, ex treballadora d’ACNUR, sobre ‘el fenomen de la migració d’infants i joves’.

Aquest dijous, 23 de febrer, a partir d’una trobada amb alumnes de 1r i 2n d’ESO, es podrà conèixer de mans d’un expert com són els jocs lingüístics. Més tard, hi haurà una xerrada sobre el català i plurilingüisme en el món actual adreçada als alumnes de 1r de batxillerat.

Els professors també participen

Una de les activitats més destacades, inclús pel propi Cap d’Estudis, seran les classes que realitzaran una trentena de professors en una altra llengua, introduiran als alumnes noves llengües i alfabets i/o faran activitats diferents de les habituals per incentivar l’aprenentatge. Alguns d’aquests exemples seran aprendre llengua japonesa a classe d’alemany, fer una classe d’història en francès o jugar al trivial de llengües.

Recordem que l’Institut Antoni de Martí i Franquès dóna importància a l’aprenentatge de les llengües i aquesta setmana del plurilingüisme completa tot un seguit de propostes per implementar el Pla Lingüístic del centre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: