Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell adjudica les obres per fer millores a les cinc escoles de primària

És un compromís electoral del Govern que pretén compensar les retallades de la Generalitat en educació

Escola de Calafell Escola de Calafell CEDIDA
Ensenyament J.M. Flores/ Taempus
Dilluns, 07 Agost 2017 08:55

L’Ajuntament de Calafell acaba d’adjudicar les obres de millora a les cinc escoles de primària del municipi, un compromís electoral del govern tripartit (PSC-PP-UAM) que presideix el socialista Ramon Ferré i que pretén compensar les retallades de la Generalitat en educació. Les cinc fases del projecte, una per centre, les han posades a licitació per un total de 315.508,49 euros. La constructora Opera Catalonia ha estat l’adjudicatària de les tasques de les escoles Mossèn Cinto Verdaguer, La Ginesta i Santa Creu, per un import de 95.553,23 euros, 70.091,84 euros i 70.032,59 euros, respectivament.

Per la seva banda, Construcciones Gaya farà les obres de les escoles El Castell i Vilamar, per 30.990,10 euros i 48.840,73 euros, respectivament. Les obres es duran a terme en els dos propers mesos, prioritzant els que no són compatibles amb la presència d’alumnes als centres, de manera que no afectaran el començament el curs escolar ni el desenvolupament de les classes.

Calefacció i paviments

Entre les obres que es faran, hi ha reparacions als sistemes de calefacció, millora de paviments als patis i als jocs infantils, cobertura de passadissos exteriors, renovació de tanques perimetrals, solució de problemes d’impermeabilització, etc. Un dels objectius d’aquestes actuacions és resoldre definitivament alguns problemes de manteniment que s’eternitzaven amb solucions provisionals.

Zones d’ombra als patis

Una actuació molt demanada per les comunitats educatives, que es durà a terme en aquest conjunt de millores, és la creació de zones d’ombra als patis, amb la plantació d’arbres i la instal·lació de pèrgoles. També hi milloraran l’accessibilitat, per exemple, amb la instal•lació d’un ascensor a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer.

Les actuacions necessàries les han avaluat els serveis tècnics i educatius de l’Ajuntament, de manera consensuada amb les respectives comunitats educatives de cada centre que en serà beneficiari.

La Generalitat, ni per goteres

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré (PSC), ha destacat que l’aprovació i adjudicació d’aquestes obres de millores a les escoles és un compromís electoral que va adquirir personalment ell davant les retallades de la Generalitat en educació. Ferré no ha desaprofitat l’oportunitat per llançar crítiques contra aquestes retallades i contra el govern de la Generalitat. “Les xifres que està destinant Ensenyament al manteniment dels centres no cobreix ni el 10% de les necessitats més bàsiques.

Enguany la Generalitat preveu destinar només 20.000 euros a la nostra ciutat, que amb prou feines serviran per reparar unes goteres”, ha assenyalat el batlle calafellenc. Ferré creu que el que importa no és qui té la competència sinó que el manteniment es faci en condicions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: