Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Quatre alumnes de l’IES Pere Martell completen formació a França

L’IES tarragoní és un dels primers de l’Estat espanyol que participa en aquest intercanvi internacional

Els alumnes francesos , que, des de fa dies, estudien a l’IES Pere Martell Els alumnes francesos , que, des de fa dies, estudien a l’IES Pere Martell IES PERE MARTELL
Ensenyament Agnès Llorens
Diumenge, 08 Octubre 2017 08:57

Marxar a l’estranger per estudiar no és només aprendre conceptes, sinó aprendre un nou idioma, assumir rutines diferents i veure com es treballa en altres països. Aquests són els objectius que persegueixen els quatre estudiants de l’IES Pere Martell de Tarragona, alumnes de diferents especialitats industrials de Formació Professional -Fabricació Mecànica i Instal·lació i Manteniment- que, des de fa uns dies, participen en un projecte pilot d’intercanvi amb centres educatius de Marsella i Tours, a França.

D’aquesta manera, quatre alumnes tarragonins tindran la possibilitat d’estudiar i treballar en aquestes ciutats mentre que, al mateix temps, quatre alumnes procedents de França, faran el mateix a Tarragona, durant un període total de sis mesos.

A través d’aquesta iniciativa, L’IES Pere Martell és el primer centre educatiu de l’Estat espanyol de titularitat pública que participa en aquesta experiència europea que, sota el nom de European Apprenticeship Ambassadors, implica a prop de 30 centres educatius d’un total de 14 països diferents d’arreu d’Europa.

Tal com apunten el director de l’IES Pere Martell, Angel L. Miguel, i el cap d’estudis de l’àrea FP-Empresa, preparar el programa de docència i treball dels estudiants tarragonins que han marxat i dels nouvinguts procedents de França -que cursaran la formació en empresa a Grupo Navec i Schwartz Hautmont- ha suposat “una feina de molts mesos d’esforç”. En tot cas, la tasca dels responsables del centre eductiu ja té retorn: el de situar-se al capdavant d’aquesta experiència.

Fora de casa des de principis de setembre

Andrés Rendón, Adrià Carmen, Alí El Youssoufi i Marouane Saoud són els quatre alumnes de l’IES Pere Martell que, des de principis de setembre, ja són a Marsella i Tours per a cursar els seus estudis de FP Dual.

Durant la seva estada, combinaran la formació reglada amb la que rebran a través de la seva experiència en empreses franceses, on podran aplicar en el dia a dia els seus coneixements.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: