Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alumnes de l’INS Pere Martell converteixen un contenidor de mercaderies en un espai de divulgació

La iniciativa pionera SmartCub uneix educació i tecnologia

Interior del contenidor adequat per ser un espai de divulgació itinerant Interior del contenidor adequat per ser un espai de divulgació itinerant MARINA MARTÍNEZ
Ensenyament Marina Martínez
Dimecres, 11 Octubre 2017 13:37

Uns 200 alumnes de l’Institut Pere Martell de Tarragona han participat en el projecte ‘SmartCub’ –amb la col·laboració del Port de Tarragona, la Fundació Smart Mediterranean City i l’Ajuntament de Tarragona- convertint un contenidor de mercaderies en un espai de divulgació sostenible. Aquesta iniciativa pionera –on han pres part set de les nou famílies dels cicles formatius d’aquest centre educatiu- ha consistit en la rehabilitació complerta del contenidor, tant de l’interior com de l’exterior, suposant una inversió de 13.000 euros. La instal·lació disposa de plaques solars i de connexió a Internet. El coordinador del projecte, David Hernando, ha explicat que la idea va sorgir al 2015 i que “preteníem fer alguna cosa innovadora, amb una utilitat a la ciutat i que afegís valor al nostre centre”.

Per la seva part, la presidenta de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, Begoña Floria, ha destacat que “la singularitat de l’experiència és un salt en el concepte Smart, implicant el món pedagògic i professional i incorporant, també, l’economia circular”. A més, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, va voler afegir que “amb aquest projecte se sumen molts aprenentatges dels alumnes”.

El ‘SmartCub’ visitarà diferents municipis a partir d’aquest divendres, 13 d’octubre que estarà present a la Fira de Santa Teresa del Vendrell. També s’exposarà al parc infantil de Nadal per, finalment, instal·lar-se permanentment a l’Institut Escola Mediterrani com un espai d’aprenentatge i innovació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: