Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV inicia la construcció de la nova Facultat d’Educació i Psicologia al Campus Catalunya de Tarragona

El rector es mostra “optimista” que el nou Govern aportarà els 3,5 MEUR que fan falta per culminar el projecte el 2020 o 2021

El solar que acollirà la nova Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la URV, al Campus Catalunya de Tarragona El solar que acollirà la nova Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la URV, al Campus Catalunya de Tarragona ROGER SEGURA / ACN
Ensenyament ACN
Dimarts, 20 Març 2018 21:15

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha iniciat aquest mes de març les obres de la futura Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia al Campus Catalunya, a Tarragona. El projecte es va aturar el 2010 per la crisi econòmica i això ha fet que, des d’aleshores, aquests estudis es continuïn impartint en un vell edifici del Campus Sescelades. El projecte ha començat amb la primera fase, que correspon al moviment de terres i excavacions, els fonaments del futur aulari i l’ampliació de la gran plaça central. Posteriorment, la URV també assumirà la construcció de l’aulari i, en una tercera fase, el seu equipament. Aquestes tres actuacions tindran un cost d’uns 7 MEUR. Per a la quarta fase, que consistirà en un nou edifici de departaments i serveis, el rector s’ha mostrat confiat que aconseguiran 3,5 MEUR de la Generalitat. “Som optimistes i estem convençuts que, quan tinguem nou Govern ,veurà que és una de les inversions necessàries”, ha assenyalat Josep Anton Ferré. Si els terminis es compleixen, les 1.500 persones que acull aquesta facultat es podran traslladar al centre de Tarragona el 2020 o el 2021.

El projecte pretén donar continuïtat a l’estètica actual del Campus Catalunya, però hi inclourà millores en eficiència energètica i sostenibilitat. Així, l’edifici de l’aulari suposarà la continuació del principal edifici existent i, a l’interior, s’hi construiran espais “més amplis” per atendre les demandes de major “flexibilitat” de la comunitat educativa, segons ha assenyalat l’arquitecte Xavier Ruscalleda.

El passat 14 de març es va iniciar el moviment de terres corresponent a la primera fase de la nova facultat, en la qual es faran les excavacions i els fonaments de l’aulari, així com l’ampliació de l’actual plaça central del Campus -que gairebé duplicarà la seva superfície-. La URV assumirà els 7 MEUR que costaran les tres primeres fases, incloses la pròpia construcció de l’aulari i l’equipament interior de les instal·lacions. L’edifici tindrà sis plantes i uns 5.000 metres quadrats.

Simultàniament a les obres es gestionarà amb les empreses concessionàries una ampliació de la cafeteria i de l’aparcament amb finançament extern. L’objectiu es poder adequar les instal·lacions a l’arribada de les 1.500 persones que portarà al Campus la nova facultat, segons la universitat.

Optimisme amb el compromís de la Generalitat

L’assignatura pendent és l’obtenció de finançament per al nou edifici de departaments i serveis que, amb 3.500 metres quadrats d’ampliació, gairebé permetrà tancar el Campus pel lateral que actualment roman desocupat. El rector, Josep Anton Ferré, ha assenyalat que es donen un any de termini per obtenir el finançament de la Generalitat.

En aquest sentit, s’ha mostrat “optimista” que el futur executiu veurà amb bons ulls el projecte i hi donarà suport. Ferré ha subratllat que el projecte portava aturat prop de deu anys i que, juntament amb la construcció de la nova Facultat de Medicina al Campus Bellisens, a Reus, aquesta és l’actuació més prioritària per a la institució.

El trasllat d’Educació i Psicologia permetrà un “reequilibri” del Campus Sescelades, al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, segons el rector. Els plans de futur per a l’edifici que actualment acull aquests estudis passen per enderrocar-lo i aixecar al seu lloc un gran edifici de Serveis Centrals que aplegui l’activitat administrativa de la universitat.

Segons Josep Anton Ferré, aquest és “el principi d’un puzle on les peces s’han de moure d’aquesta manera per treure-hi màxim profit”. No obstant això, el rector de la URV ha demanat, un cop més, que es recuperi el Pla d’Inversions Universitàries. “Això ens assegurava que cada d’any tinguéssim quatre, cinc o sis milions d’euros i poguéssim planificar a anys vista, que és com vam estar funcionant fins el 2011”, ha lamentat Ferré.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: