Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més d’un miler d’espectadors, al I Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant

Aquest esdeveniment, organitzat per la Regidoria de Cultura, es va celebrar del 26 de juliol al 6 d’agost

 El concert d'Anabel Montesinos i Marco Tamayo, un dels que més èxit va tenir del festival El concert d'Anabel Montesinos i Marco Tamayo, un dels que més èxit va tenir del festival CRISTINA CALZAS
Espectacles Redacció Infocamp
Dissabte, 12 Agost 2017 18:38

Més de 1.100 persones van assistir com a espectadors als concerts programats dins del Festival Internacional de Guitarra l’Hospitalet de l’Infant 2017, que va tenir lloc del 26 de juliol al 6 d’agost. És la xifra que ha facilitat aquesta setmana la Regidoria de Cultura, organitzadora d’aquest esdeveniment que va aplegar una vintena d’intèrprets, alguns dels quals de reconegut prestigi internacional, guanyadors de nombrosos premis, com ara els músics catalans Guillem Pérez-Quer, Àlex Garrobé, Carmen Becerra i Anabel Montesinos; el Duo Panebianco (format pel guitarrista i compositor cubà Alfredo i la seva filla nascuda a Reus, Jennifer, una nena prodigi d’onze anys), els noruecs Jorgen Skogmo i Anders Clemens, que és el director artístic del festival; l’alemany Jens Franke i el guitarrista cubà amb nacionalitat austríaca Marco Tamayo.

Precisament, els concerts que més èxit van tenir van ser el que van oferir el 4 d’agost el noruec Jorgen Skogmo i l’alemany Jens Franke; i el duet format per l’Anabel Montesinos i el Marco Tamayo, el 6 d’agost. Aquest concert, que va cloure el festival, va ser especialment emotiu, perquè l’Anabel Montesinos és filla de l’Hospitalet de l’Infant. El concert gratuït del duet integrat per Diego Molina i Alberto Maezo, del 30 de juliol, a la plaça Coll de Balaguer va ser el que més gent va aplegar.

La regidora de Cultura, Núria Ortiz, ha fet un balanç positiu de l’esdeveniment, “perquè ha permès posar a l’abast de tothom concerts, màster classes i exposicions d’artistes i lutiers de talla internacional, de gran qualitat; i donar a conèixer el municipi a gent de fora”. “La idea és que aquest festival, l’únic dedicat a la guitarra que se celebra a les comarques de Tarragona, creixi des del punt de vista del públic, i es consolidi, de manera que es converteixi en una cita habitual al territori”, ha afegit Ortiz.

En aquest sentit, la coordinadora general de l’esdeveniment, Patricia Mercado, s’ha referit a les potencialitats que té el festival de cara al futur. “Enguany ha inclòs concerts de guitarra clàssica i dos de guitarra flamenca, però en les properes edicions, abastarà més gèneres de la guitarra”, ha explicat Mercado.

El Festival Internacional de Guitarra l’Hospitalet de l’Infant 2017 ha servit també per retre homenatge a la concertista, compositora i pedagoga argentina M. Luisa Anido González, coneguda arreu del món com “La Gran Dama de la Guitarra”. A la figura d’Anido, que va viure a Barcelona i els últims anys a Tarragona, on reposen les seves restes, s’ha dedicat aquesta edició i una taula rodona, en la qual van participar alumnes i persones que la van conèixer.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: