Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

‘Tandarica Circus’ inicia aquest diumenge la seva darrera gira a Tortosa

L’espectacle bandera de Cia.Passabarret porta ja 15 temporades en cartell i més de 500 funcions realitzades

Imatge d'arxiu de l'espectacle 'Tandarica Circus' Imatge d'arxiu de l'espectacle 'Tandarica Circus' CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dimarts, 23 Gener 2018 16:39

El proper diumenge, l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa acollirà la primera funció de la darrera temporada de l’espectacle ‘Tandarica Circus’ de la companyia de circ vallenca Passabarret. Han estat 15 anys en cartell i aquests intrèpids pallassos es volen acomiadar amb una darrera temporada on no hi faltaran les sorpreses, la improvisació i els irrenunciables números de circ balcànics, esbojarrats i irreverents que els han portat per tot tipus d’escenaris i festivals de Catalunya, Espanya, França, Holanda, Cuba o Colòmbia. Serà a la Sala Gran del Teatre, a les 12h, i dins de la programació estable familiar.

El membre de la companyia Passabarret, David Sancho, ha comentat que “li devem tant a aquest espectacle que s’ha convertit fins i tot en el nostre alter-ego”. A més, ha afegit que “durant molt de temps, la gent coneixia més a la Tandarica que al propi nom de Passabarret i podríem eternitzar-lo, segurament, perquè cap any hem baixat de les trenta funcions; però creiem que és millor acabar-lo per poder engegar nous projectes de futur”. De fet, aquest passat 2017, Cia. Passabarret ha portat l’espectacle per escenaris de tot l’Estat, en una gira trepidant que va acabar al Festival Al Aire Puro de Bogotà. Però ‘Tandarica Circus’ ha tingut moltes vides ja que és un espectacle en constant creixement i evolució, que ha tingut èpoques que ha anat acompanyat amb un equip de fins a set músics, també en una versió de carrer al costat del prestigiós pallasso nord-americà Edwars, o en una versió itinerant amb una carpa pròpia, amb un aforament per prop de 300 persones que es va anomenar ‘Tandarica Circus Experience’. Sancho explica que “l’essència dels pallassos sempre ha estat la mateixa, especialment la seva actitud rockera i boja, però els números i el contingut general ha canviat tant que el primer espectacle que vam fer i el que presentarem durant el 2018 no tenen pràcticament res a veure”.

És realment poc habitual que una companyia de circ de carrer tingui un mateix espectacle en cartell durant tant de temps. De fet, és poc habitual que una companyia de circ de carrer tingui una trajectòria tan llarga com és el cas dels vallencs, que es van formar l’any 1995 i són, sens dubte, la companyia degana del gènere al Camp de Tarragona. La fundadora de Cia. Passabarret explica que “Recordo molt especialment les actuacions que vam fer com a teloners d’Emir Kusturica o la Fanfare Ciocarlia, però també el treball al costat de Jango Edwards o, sobretot, girar amb una infraestructura pròpia, com vam fer amb la nostra carpa de circ”.

Actualment, Cia. Passabarret és l’única empresa especialitzada en circ de Tarragona. Ofereixen producció, creació i distribució d’espectacles de circ i pallasso, però també tenen escola pròpia a Valls, anomenada La Circoteca, on realitzen cursos regulars i puntuals per infants, joves i adults. A més, ofereixen activitats en diferents formats als centres escolars, superant l’any 2017 els tres mil infants que van visitar les seves instal·lacions durant la primavera. Són també divulgadors del gènere (tenen una col·lecció pròpia de llibres amb Editorial Cossetània) i promotors de tot tipus d’activitats relacionades amb el món del circ, a més de mantenir la seu provincial de Pallassos Sense Fronteres. Actualment estan en plena producció de tres espectacles nous, dos propis i un d’extern, que s’estrenaran gradualment durant aquest 2018.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: